Gemeente Haaksbergen


Driemaal zilveren erespeld
06-01-2010 Driemaal zilveren erespeld
Drie inwoners van Haaksbergen ontvingen tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 4 januari de zilveren erespeld van de gemeente Haaksbergen. Meteen na zijn nieuwjaarstoespraak zette burgemeester Loohuis de jonge Stijn Oosterholt en het echtpaar Rupert extra in het zonnetje. Het was voor het derde achtereenvolgende jaar dat de gemeentespelden werden uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.

De heer J.G. Rupert en mevrouw H.M.J. Rupert-Paf kregen de zilveren gemeentespeld uitgereikt vanwege hun langdurige betrokkenheid bij de Stichting Hulp aan Polen. Ze zijn sinds 1985 betrokken geweest bij de hulpverlening aan Polen. In dat jaar adopteerden zij een gezin waarmee ze nog steeds contact hebben. In 1999 werd de heer Rupert voorzitter van de stichting. Sindsdien organiseerde hij samen met zijn vrouw onder meer inzamelingsacties en hulptransporten. Vaak reisden ze naar Polen om een en ander te coördineren. De stichting hield zich onder meer bezig met het opzetten van gaarkeukens, eten voor kinderen op school en het organiseren van vakanties voor minderbedeelde kinderen. Ook steunden zij het kinderdagverblijf Dar Serca in Janikowo voor gehandicapte kinderen. Enkele weken geleden lieten de heer en mevrouw Rupert weten dat de stichting in december ophield te bestaan.

Een zilveren gemeentespeld was er ook voor Stijn Oosterholt. Stijn deed het afgelopen jaar mee aan de World Transplant Games 2009 in Australië en wist daarbij een bronzen medaille te behalen bij het onderdeel tennis en een gouden plak op het onderdeel tafeltennis. Een aantal jaren geleden - in 2006 - leverde hij al een prestatie door een jongetje van de verdrinkingsdood te redden in het Eibergse zwembad Het Vinkennest.