Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 09.15 uur

Utrecht, 06-01-2010

Politie onderzoekt vernielingen autos

SOEST De afgelopen dagen kwamen er een aantal aangiften van vernielingen binnen die tijdens de jaarwisseling zijn gepleegd in de wijk de Engh. Het gaat hierbij om het vernielingen van ruiten van meerdere geparkeerde autos.

De autos stonden geparkeerd in de parkeerplaatsen, en langs de weg, op de Van Goyenlaan, de Rubenslaan en de Albert Cuyplaan. In sommige gevallen gaat het zelfs om meerdere ruiten van een enkele auto. Uit de aangiften blijkt dat de vernielingen vermoedelijk hebben plaatsgevonden tussen 31 december, rond 20.00 uur en 03.00 uur op nieuwjaarsdag. Dit komt overeen met een melding van een getuige die de mogelijke verdachten heeft gezien rond 01.10 uur. Door de getuige werd ook een signalement verstrekt :


- Twee jongens en twee meisjes, lichtgetint uiterlijk. Eén van de jongens droeg een ijsmuts met een Noors motief. De beide meisjes droegen hoofddoeken.

Inmiddels is er in negen gevallen aangifte gedaan van vernieling van een auto.

Het wijkteam van Soest onderzoekt de vernielingen en stelt een buurtonderzoek in. Niet uitgesloten wordt dat er nog meer autos zijn vernield maar dat deze aangiften nog moeten binnenkomen bij de politie.

De politie verzoekt eventuele andere benadeelden contact op te nemen met de politie in Soest via het telefoonnummer 0900-8844. Ook verzoekt de politie eventuele getuigen zich in verbinding te stellen met de politie. Mocht u anoniem informatie kwijt willen dan kan dat via het anonieme meldingsnummer 0800-7000.