Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.50 uur

Utrecht, 06-01-2010

Bestuurder onder invloed rijbewijs kwijt

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 januari een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Omstreeks 04.35 uur controleerden agenten een automobilist op de Adelaarstraat. De bestuurder rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de 24-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 380 ug/l uit. Omdat de man een beginnend bestuurder was werd zijn rijbewijs ingenomen. De Utrechter werd met een proces-verbaal en een rijverbod weer naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Dinsdagmorgen vond op de Atoomweg een aanrijding tussen vier personenautos plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 27-jarige vrouw uit Maarssen reed met haar auto over de Atoomweg in de richting van Maarssen. De vrouw wilde afremmen voor het verkeerslicht maar had haar auto niet geheel onder controle. Hierdoor gleed de auto door op een andere rijbaan en botste op de auto van een 42-jarige automobilist uit Utrecht. Die op zijn beurt weer botste tegen de auto van een

49-jarige vrouw uit Maarssen en het voertuig van een 46-jarige man uit Maarssen. Door de aanrijding raakte de 42-jarige Utrechter gewond en moest voor behandeling naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt de aanrijding.