Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 06-01-2010

Toename woninginbraken

VEENENDAAL De politie signaleert sinds de kerst een toename van het aantal woninginbraken. Bij de inbraak wordt vaak de hele woning doorzocht en spullen als tv, mobiele telefoon, sieraden en geld meegenomen.

Preventie

Uit een analyse blijkt dat de meeste woninginbraken plaatsvinden in de wijk het Franse Gat. Inbrekers komen binnen met name door via de achterzijde een raam of een deur te forceren. De politie adviseert om preventiemaatregelen te treffen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Voor meer informatie en tips verwijzen wij u naar de internetsites als www.stopdecriminaliteit.nl en www.politiekeurmerk.nl

Verdachte situaties: 112

De politie roept bewoners op verdachte situaties te melden via 112. Ziet u iemand die zich opvallend gedraagt (bijvoorbeeld omdat iemand zich ophoudt in een brandgang of met spullen rond loopt) bel dan direct het alarmnummer 1-1-2. Geef zoveel mogelijk bijzonderheden door over uiterlijk en kleding(signalement) en het eventueel gebruikte (motor)voertuig. Hiermee verhoogt u de kans dat de politie woninginbrekers op heterdaad aan kan houden.

Wat doet de politie?

De politie doet er alles aan om woninginbrekers op te sporen. Bij iedere woninginbraak waarvan aangifte is gedaan, start de politie een (buurt)onderzoek en vindt er indien nodig forensisch onderzoek plaats. Bent u slachtoffer geworden van een (poging) woninginbraak of heeft u informatie die van belang kan zijn voor het opsporen van daders, belt u dan met de politie via 0900-8844. Heeft u concrete informatie, maar wilt u liever anoniem blijven, belt u dan naar Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Schennispleger

VEENENDAAL- Op dinsdag werd een schennispleger aangehouden. Omstreeks 16.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op De Grote Pekken zich aan het bevredigen was in zijn auto.

De agenten troffen de man aan en op dat moment deed hij net zijn gulp dicht. De 35-jarige man uit Rhenen werd direct aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 00.15 uur werd een 42-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede gecontroleerd op de Karolingersweg. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 555 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.