Politiebond ACP

6 januari 2010

Kleur bekennen in AOW-dossier

Al eerder nam de ACP afstand van het FNV-voorstel om alleen met behulp van een inkomensgrens te bepalen of iemand met 65 jaar AOW krijgt. Nu de FNV met de werkgevers in gesprek gaat over het voorstel is het ook tijd voor het CNV om kleur te bekennen.
Niet het salaris, maar de zwaarte van het beroep bepaalt de AOW-leeftijd (c) Rob Meijer

Niet het salaris, maar de zwaarte van het beroep bepaalt de AOW-leeftijd (c) Rob Meijer

Volgens de FNV verdient 90% van de mensen met een zwaar beroep minder dan 35.000 euro per jaar. De inkomensgrens zou hiermee een helder criterium zijn om te beslissen of iemand een zwaar beroep heeft. Besloten is om over dit voorstel met de werkgevers in gesprek te gaan. De plannen van het FNV leiden tot ongerustheid en vragen bij onze leden. In de sector politie is de zwaarte van het (politie)vak altijd het criterium geweest om te bepalen of mensen konden stoppen met werken.

Niet (alleen) het salaris, maar vooral de zwaarte van het werk horen volgens de ACP leidend te zijn bij het bepalen van de AOW-leeftijd. De discussie over zware beroepen in relatie tot de verhoging van de AOW-leeftijd wordt in de SER gevoerd. Al eerder publiceerde wij op deze site dat de ACP alles in het werk zal stellen om ons standpunt in de SER naar voren te brengen. Daarnaast vragen wij ook de vakcentrale CNV om kleur te bekennen. Nu de FNV haar voorstel met de werkgevers gaat bespreken is een helder standpunt over dit voorstel van het CNV noodzakelijk.

De ACP heeft het CNV gevraagd zo spoedig mogelijk te reageren. Houdt voor het actuele nieuws deze website in de gaten.
---