Politiebond ACP

6 januari 2010

Online stemmen over onderhandelaarsakkoord

De minister en de politievakbonden sloten in december 2009 een zogenaamde `packagedeal'. De ACP vraagt haar leden wat zij vinden van dit akkoord. Niet alleen via ledenraadplegingen in het land, maar ook via een online raadpleging.
Laat je stem horen en breng een advies uit aan het bondsbestuur van de ACP.

Laat je stem horen en breng een advies uit aan het bondsbestuur van de ACP.

Vanaf vandaag (6 januari) tot ongeveer 20 januari is het als ACP-lid mogelijk je stem uit te brengen via de website. Door te stemmen adviseer je het bondsbestuur of zij wel of niet akkoord moet gaan met het onderhandelaarsakkoord. Het bondsbestuur brengt vervolgens een advies uit aan de Algemene Ledenvergadering. Uiteraard ben je ook van harte welkom op één van de vele ledenraadplegingen in het land.

Inhoud akkoord
Het afgesloten akkoord omvat verschillende (belangrijke) onderwerpen die op dit moment spelen binnen de sector politie. Helaas ontkomt de sector politie ook niet aan de bezuinigingen naar aanleiding van de financiële crisis. Kortom de `Packegedeal' omvat afspraken over verandering van het politiebestel, het landelijk Sociaal Statuut, bezuinigingen, maar ook de aanvullende afspraken op de CAO. De afspraken zijn nodig, omdat met de verandering van het politiebestel 40.000 collega's direct of indirect te maken krijgen met veranderingen op de werkvloer. Meer inhoudelijke informatie vind je in het oorspronkelijke artikel. Daarin staat onder andere een link staat naar het gezamenlijke persbericht en de officiële teksten van het akkoord. Daarnaast heeft de ACP een folder ontwikkeld en vind je online een overzicht van de veelgestelde vragen.

Laat, nadat jij jezelf goed hebt laten informeren, je stem horen via deze website. Nadat je bent ingelogd met je lidnummer en postcode kun je stemmen. Je lidnummer staat vermeld op je ledenpas of kun je opvragen met een e-mail naar: ledenadministratie@acp.nl.

home/nieuws/artikel/ledenraadplegingen-onderhandelaarsakkoord/
---

Links:
www.acp.nl/uitleg