Gemeente Zwolle

Meer duidelijk over aanpak renovatie openluchtbad

Datum uitgave persbericht: 01/06/2010

De komende maanden wordt duidelijk hoe het openluchtbad aan de Ceintuurbaan in Zwolle het beste gerenoveerd kan worden. Burgemeester en wethouders wil inzichtelijk gemaakt hebben welke mogelijkheden er zijn om het monumentale complex op te knappen. Het college rekent daarbij ook op samenwerking met de provincie.

Zwolle is al enige tijd bezig om het bijzondere zwembadcomplex voor de toekomst te behouden. Daarvoor is inmiddels al een aantal stappen ondernomen. Zo is er cultuurhistorisch onderzoek gedaan en zijn de monumentale waarden in kaart gebracht. Om meer duidelijkheid te krijgen over de mogelijkheden en de kosten wil het college nu een zogenoemd ontwerpteam samenstellen. In het team hebben belanghebbenden zitting die een aantal scenario's voor de restauratie tegen het licht kunnen houden. Wat is bijvoorbeeld noodzakelijk, en welke aanpak is ideaal? Belangrijk aandachtspunt is de staat en de te verwachten levensduur van de technische installaties van het zwembad. Voor het opstellen van het renovatieplan wordt gebruik gemaakt van de specifieke kennis van architectenbureau Henket. Dat bureau is gespecialiseerd in het werk van de architect van het openluchtbad Jan Gerko Wiebenga en in het `Nieuwe Bouwen', de stijl waarin het openluchtbad is opgetrokken.

Voorlopig ontwerp renovatie

De verwachting is dat een voorlopig ontwerp voor de renovatie komend voorjaar gereed is. De gemeenteraad buigt zich nog over de voorgestelde aanpak.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 06-01-2010 tot 05-02-2010