Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Pim Miltenburg geïnstalleerd als regionaal korpschef
Publicatiedatum: 6-1-2010 11:54:20

REGIO - Op 6 januari is hoofdcommissaris Pim Miltenburg door mevrouw Pauline Krikke (korpsbeheerder) geïnstalleerd als de regionaal korpschef van de politie Gelderland-Midden. Eerder deze week (op 4 januari) werd hij officieel beëdigd door de commissaris der Koningin in de provincie Gelderland, de heer C. Cornielje.

De heer Miltenburg is op 1 januari jl. officieel begonnen met diverse werkbezoeken aan onderdelen in de regio. Zo was hij tijdens de jaarwisseling aanwezig op de meldkamer en bracht hij bezoeken aan de politie-onderdelen in Ede en Elst. Op 5 januari bracht hij werkbezoeken aan de politie in Barneveld en Nijkerk.

Korps landelijke politiediensten
De nieuwe korpschef werkte sinds 1996 bij het korps landelijke politiediensten (KLPD) in diverse functies. Sinds 2003 was hij lid van de korpsleiding van het KLPD. Sinds 1 september 2004 was hij lid van deze korpsleiding in de functie van directeur Politie. In deze functie was hij specifiek verantwoordelijk voor de Spoorweg-, Verkeers-, Water-, en Luchtvaartpolitie, de dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, de dienst Speciale Interventies, de dienst Levende Have en de dienst Operationele Ondersteuning.

Vijfde korpschef
De heer Miltenburg is de vijfde regionaal korpschef van de politie Gelderland-Midden. De eerdere korpschefs waren de heer J. (Jan) Siepel, de heer K. (Kees) Bakker, de heer J. (Jos) van Deursen en de heer J. (Jelle) Kuiper (ad interim). Sinds 2007 werd de leiding van het korps waargenomen door de heer A. (Ton) Lith. De heer Lith blijft lid van de korpsleiding als Directeur Politie, tevens plaatsvervangend korpschef.

Speech
Ter gelegenheid van zijn installatie heeft de heer P. Miltenburg een speech gehouden. Door hier te klikken kunt u de volledige tekst van de inleiding lezen.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---