Politie Amsterdam-Amstelland

LIJST MET DRINGEND GEZOCHTE CRIMINELEN ONLINE (06-01-2010)

Een lijst met dringend gezochte criminelen is dinsdagavond 5 januari op internet gezet. Op deze Nationale Opsporingslijst, bereikbaar via www.nationaleopporingslijst.nl, staan op dit moment acht namen. Stuk voor stuk zijn zij verdachten en veroordeelden van ernstige strafbare feiten aan wie politie en justitie de hoogste prioriteit geven.

Dino Soerel
Waarschijnlijk de bekendste naam op de Nationale Opsporingslijst is Dino Soerel. Hij werd op 30 december 2009 nog bij verstek veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Soerel is een zware jongen binnen de Amsterdamse onderwereld en wordt gezocht voor meerdere zware delicten, waaronder het opdragen van diverse liquidaties. Dino Soerel is half Nederlands , half Surinaams en heeft een vrij Zuid-Amerikaans uiterlijk. Hij is 49 jaar oud, circa 1.85 meter lang en heeft erg donkere ogen.

Chinese tatoeages
Op lijst staat ook Maikel Sno. Hij is de vermoedelijke schutter van de 19 jarige Ishmael Gumbs die op maandag 21 september werd doodgeschoten op een kinderspeelplaats in Zuidoost. Een ander dringend gezocht persoon naam is de Moluks-Nederlandse Evert Sijahailatua. Hij behoort tot een groep criminelen die zich laat inhuren voor allerlei illegale zaken. Ze hebben allemaal dezelfde tatoeage van Chinese tekens op hun rug. Evert Sijahailatua wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een liquidatiepoging in Amsterdam.

» Bekijk de hele lijst op www.nationaleopsporingslijst.nl » Bekijk het item in Opsporing Verzocht


____________________