Provincie Utrecht

Commissaris ontvangt taart van jarige Scouting Utrecht

6-1-2010 -

Commissaris van de Koningin, de heer R.C. Robbertsen, kreeg maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie Utrecht, een taart aangeboden van Scouting Regio Drie Rivieren Utrecht. De taart was een cadeau van Scouting Nederland, die dit jaar honderd jaar bestaat en daarom aan haar relaties gebak uitdeelt.

Afbeelding van: CvdK_krijgt_taart_van_scouting

De commissaris was blij verrast door de actie van de regio Utrecht en nam de taart van zeeverkenner Maxime (11) en orca Danique (9) graag in ontvangst. In het verleden was de provincie betroken bij de financiering van de beroepskrachten van Scouting; tegenwoordig is het begeleiden van de groepen volledig vrijwilligerswerk. De provincie en Scouting komen elkaar nog wel regelmatig tegen bij de huisvesting, bijvoorbeeld bij een fort van de Hollandse Waterlinie, waar een Utrechtse scoutinggroep opkomsten (scoutingtaal voor clubbijeenkomsten) organiseert.

In de hele maand januari gaan scoutinggroepen in Nederland taart eten met burgemeesters. Scouting Utrecht gaf op 1 januari de aftrap voor alle activiteiten met de nieuwjaarsduik in de Maarsseveenseplassen en viert in september feest voor alle leden.

Meer informatie: Eva de Vroome, telefoon 030-258 2249