Provincie Utrecht

20e editie Model European Parliament

6-1-2010 -

Van 6 t/m 8 januari 2010 vindt de twintigste editie van het Model European Parliament plaats in het provinciehuis. Ieder jaar komen negen middelbare scholen bij elkaar en spelen het Europees Parlement na met alles wat erbij hoort. Met thema's variërend van geboortebeperking tot georganiseerde misdaad. U kunt het bijwonen op vrijdag 8 januari 2010 van 9.00 - 16.30 uur in de Statenzaal van het provinciehuis.

Al 20 jaar representeren negen middelbare scholen tijdens het Model European Parliament negen europese landen in verschillende commissies. De commissies buigen zich over zaken als milieu, energie, jeugd en gezin, justitie, geboortebeperking en georganiseerde misdaad. Zo vragen zij zich af welke maatregelen er getroffen zouden moeten worden in het kader van klimaatverandering en of de Europese Unie hierin een leidende rol zou moeten spelen. Een andere kwestie is de kwaliteit van de opvoeding binnen gezinsverband. Moeten ouders aansprakelijk gesteld worden voor het (wan-)gedrag van hun kinderen en passen strafrechtelijke maatregelen hierbij?

Op vrijdag 8 januari 2010 zijn van 9.00 - 16.30 uur de plenaire sessies in de Statenzaal. Daarbij zullen de scholieren over al deze onderwerpen debatteren en voorstellen hierover aannemen of verwerpen. U bent van harte welkom om op die dag een kijkje te komen nemen in de Statenzaal op de publieke tribune. Het adres van het provinciehuis is Pythagoraslaan 101 in Utrecht.

De scholen die meedoen zijn Broklede uit Breukelen, De Werkplaats Kindergemeenschap uit Bilthoven, Revius uit Doorn, het Anna van Rijn College uit Nieuwegein, Guido de Bres uit Amersfoort, het Stedelijk Gymnasium uit Utrecht, Niftarlake uit Maarssen, de Stichtse Vrije School uit Zeist en het Corderius College uit Amersfoort.

Meer informatie: Sandra Sue, telefoon 030 - 258 2139