Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 januari 2010

Man aangehouden voor inbraak auto

Enschede

Dinsdag 5 januari is in Enschede een man aangehouden voor een auto-inbraak, gepleegd op woensdagmorgen 2 december 2009.

Op woensdag 2 december tussen 07.50 en 08.20 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een personenauto van een 48-jarige man uit Haaksbergen, die geparkeerd stond op de Boulevard 1945 in Enschede. Uit de auto werden onder andere een schoudertas en een portemonnee weggenomen. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek kon dinsdag 5 januari omstreeks 11.00 uur de verdachte, een 37-jarige Enschedeër, buiten heterdaad worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2009058735)

Dronken man aangehouden voor bezit harddrugs

Hengelo

Dinsdag 5 januari kreeg de politie omstreeks 11.00 uur melding dat er een man op de Welbergweg in Hengelo zou lopen met een hondje. De man zou dronken zijn en zou het hondje schoppen. De politie ging ter plaatse en trof de man aan. De man, een 41-jarige Hengeloër, kon nauwelijks op eigen benen staan en was onverstaanbaar. Het hondje was intussen weggelopen. De politie hield de man aan wegens openbaar dronkenschap. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. Later op de avond kreeg de politie melding dat het hondje van de Welbergweg was overgebracht naar het asiel door de dierenambulance.

Tijdens de aanhouding van de Hengeloër werd een zakje met wit poeder aangetroffen, vermoedelijk heroïne. Onderzoek naar de herkomst van de harddrugs wordt ingesteld. (2010001152)

Man aangehouden voor bedreiging in stadhuis

Almelo

Dinsdag 5 januari is omstreeks 14.15 een man aangehouden omdat hij in de hal van het stadhuis in Almelo een baliemedewerker had bedreigd.

De man was het stadhuis binnengelopen en was luid aan het spreken. Toen de baliemedewerker hem verzocht iets zachter te praten, werd de man boos en begon te schreeuwen. Vervolgens bedreigde hij de baliemedewerker en maakte zelfs aanstalten om over de balie te klimmen. Uiteindelijk verliet de man het stadhuis. Agenten die inmiddels ter plaatse waren gekomen, konden de man op de Korte Prinsenstraat in Almelo aanhouden en meenemen naar het politiebureau.

De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en heeft een pandverbod uitgereikt gekregen voor het stadhuis van Almelo. (2010001216)

Twee personen aangehouden voor diefstal fiets en heling

Almelo

Dinsdag 5 december heeft de politie twee jongens aangehouden voor diefstal en heling van een fiets. Surveillerende collega's zagen de jongens, 14 en 16 jaar oud uit Almelo, op de Treubstraat bij een fiets staan. De jongens verklaarden lopend te zijn. Omdat de agenten het niet vertrouwden, hielden zij de jongens in de gaten. Enkele minuten later zagen de agenten de 14-jarige jongen in de Parallelweg staan met een fiets. De jongen was bezig de fiets te verkopen. Daarop werden beide jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 14-jarige jongen is na verhoor heengezonden wegens zijn jeugdige leeftijd. De 16-jarige jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De ouders van beide jongens zijn in kennis gesteld. (2010001331)

Man gewond bij aanrijding

Goor

Dinsdag 5 januari vond omstreeks 11.25 uur een aanrijding plaats op de Markeloseweg in Goor. Een 42-jarige automobilist uit Rijssen reed op de Herikerweg. Hij wilde de Markeloseweg oversteken in de richting van de Twikkelerweg. Op de kruising zag hij een van rechts komende auto over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bestuurder van de andere auto, een 74-jarige man uit Goor, raakte hierbij gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010001173)

Bentheimer zandsteen weer prooi van dieven

Twente

In de nacht van maandag de 4e op dinsdag de 5e januari werd een bak van Bentheimer zandsteen weggenomen aan de Kortestraat in Oldenzaal. De 70-jarige eigenaar deed hiervan aangifte.

De laatste tijd is door nog eens vijf eigenaren van Bentheimer zandstenen bakken dan wel andere voorwerpen aangifte gedaan van diefstal. Ook werd nog een melding gedaan van poging tot diefstal.

De meeste diefstallen hebben plaatsgevonden in de gemeente Dinkelland, in Ootmarsum (twee) en in Denekamp (twee). Daarnaast nog een aangifte in Enschede en een melding van poging tot diefstal in Denekamp.

De politie waarschuwt mensen die in het bezit zijn voorwerpen van Bentheimer zandsteen, om deze voorwerpen goed in de gaten te houden. Het vermoeden bestaat, net als enkele jaren geleden, dat er weer mensen actief zijn die op zoek zijn naar Bentheimer zandsteen. Indien iets wordt waargenomen wordt verzocht om direct contact op te nemen met de politie.