Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 06-01-2010

Fietsverlichting controle

PATERSWOLDE De politie heeft woensdagochtend van 07.00 uur tot 08.30 uur toezicht gehouden op de verlichting van (brom-)fietsen op de Hoofdweg. Tijdens een eerdere controle net voor de kerst werden 24 boetes uitgedeeld, nu helaas meer; 28 keer werd proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijzen

NIEUW BUINEN De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs van een 23-jarige Assenaar ingevorderd. Hij reed met opvallend hoge snelheid over de Drentse Mondenweg. Na een lasercontrole bleek hij 69 km/u te hard te rijden. Op deze weg geldt een maximum van 80. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010001034)

BORGER De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs van een 35-jarige man uit Exloo ingevorderd. Na een lasercontrole werd hij staande gehouden. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 147 km/u over de N374, waar 80 km/u is toegestaan. Er is proces-verbaal opgemaakt. (2010001037)

Woninginbraak

EMMEN Dinsdagavond is er in een woning aan de Eidereend in Emmen ingebroken. De inbrekers zijn binnen gekomen door het slot van een deur te forceren. Er zijn onder andere een laptop en sierraden gestolen. De politie onderzoekt de zaak. (2010001027)

Verkeersongeval met materiële schade

STEENBERGEN Dinsdagmiddag vond er op de hoofdweg in Steenbergen een eenzijdig ongeval plaats. Een 23-jarige man uit Langedijke gleed met zijn auto uit de bocht, raakte een boom en kwam midden op de rijbaan tot stilstand. De man hield geen verwondingen over aan het incident. (2010001022)

Politie houdt winkeldief aan

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie een 29-jarige buitenlandse man (Georgië) aangehouden nadat hij probeerde geld te stelen in een winkel aan het Kerkpad in Emmen. De eigenaar van de winkel betrapte dief, waarna de politie ter plaatse kwam. Op het politiebureau is tegen de man proces-verbaal opgemaakt. De man is vervolgens heengezonden met dagvaarding. (2010000908)

Rijden zonder rijbewijs

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Da Costastraat een 19-jarige man uit Assen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten hadden de automobilist ter controle aan de kant van de weg gezet. Hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Proces-verbaal werd opgemaakt. (2010001054)

Politie houdt man aan voor auto-inbraak

EMMEN Dinsdagavond is in een personenauto aan de Laan van het Kinholt ingebroken. De politie kreeg een melding binnen dat een man zich verdacht ophield bij verschillende autos op de Laan van de Iemenhees. Ter plekke zagen agenten een verdachte man fietsen die voldeed aan het opgegeven signalement. Agenten zetten de achtervolging in en betrapten de man op heterdaad toen hij bezig was met het inbreken in een auto aan de Laan van het Kinholt. De man ging er vervolgens vandoor. Agenten hielden de 27-jarige verdachte man uit Emmen vervolgens aan in een woning aan de Laan van de Eekharst. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij een agent en daarvoor krijgt hij in ieder geval een proces-verbaal. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2010001053)

Brand in tuincentrum

SMILDE Dinsdagavond is rond 21.30 uur brand uitgebroken in een tuincentrum aan de Kanaalweg. Ter plekke bleek een schuur die aan een woning vaststond in brand te staan. Ook de schuur daar weer achter stond in lichterlaaie. De politie zette de toegangswegen af en de brandweer begon met blussen. De schuren zijn door de brand verloren gegaan. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Niemand raakte gewond. De politie zal onderzoek verrichten naar de oorzaak. (2010001050)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.