Gemeente Lansingerland

Natuurijs Rottemeren levensgevaarlijk


De gemeente, politie en IJsclub Bleiswijk waarschuwen iedereen om nergens het ijs bij de Rottemeren op te gaan, de situatie is levensgevaarlijk. Het ijs is op veel plaatsen verraderlijk dun.

De sneeuw van de afgelopen dagen heeft de situatie sterk verslechterd. Schaatsers worden door borden bij diverse opstapplaatsen gewaarschuwd voor de onbetrouwbaarheid van het ijs. Ga absoluut niet het ijs op. Op www.ijsclubbleiswijk.nl kunt u zien wanneer er wel op de Rottemeren geschaatst kan worden. Op www.knsb.nl/natuurijs staat welke natuurijsbanen open zijn.

Â

Molentocht?

Gemeente Lansingerland, gemeente Zuidplas, IJsclub Bleiswijk en overige betrokken partijen overleggen zeer regelmatig over de kwaliteit van het ijs. Om de Molentocht te kunnen rijden, is een ijsdikte van 12 cm op diverse meetpunten op de Rottemeren noodzakelijk. Zodra er een reële kans is dat de Molentocht gereden kan worden, wordt dit aangekondigd via de websites van de IJsclub, de gemeenten en de KNSB. Wilt u op dit moment toch een baantje rijden, ga dan naar een van de (kunst)ijsbanen. Dan komt u straks nog beter beslagen ten ijs als het natuurijs wel veilig is.