Watersportverbond - KNWV

Kriebels bij liefhebbers van ijssurfen en -zeilen

woensdag 6 januari 2010

NK IJssurfen in 2009 Het is ijskoud! En nu overal de schaatsen uit het vet worden gehaald, begint het ook bij de ijszeilers en de ijssurfers in het land te kriebelen. Pas nog wel op, op nog maar weinig plekken is het ijs geschikt.

Surfen
In 2009 is er een NK IJssurfen gehouden. Toen kreeg de organisatie na afloop diverse âklachtenâ van mensen die niet wisten dat het gehouden werd. Om dit bij een eventuele editie in 2010 te voorkomen kun je je nu al aanmelden als geïnteresseerde. Als een NK op stapel staat, krijg je dan meteen bericht.

Op het forum van Windsurfing.nl wordt besproken waar het ijs geschikt is en ook kun je daar een ijssurfmaat vinden.

IJszeiltraining op Loosdrecht vorig seizoen Zeilen
Ook een aantal ijszeilers hebben al voorzichtige rakken gezeild op het ijs. Het geplande Friese Kampioenschap is echter voorlopig van de baan, omdat het ijs ongeschikt is geworden door sneeuwval. Hou voor de âijsberichtenâ het forum in de gaten van IJszeilen.nl â daar zal ook meer informatie komen te staan als er weer een NK zal worden
georganiseerd.

Sven en Kalle Coster, 470-zeilers en leden van de kernploeg, zijn vanmiddag op zoek naar goed ijs voor een training ijszeilen. Als de broers slagen in hun zoektocht kun je morgen op Watersportverbond.tv en op deze website de resultaten hiervan op video zien!