Gemeente Voorschoten

expositie

Kunstkring start nieuwe expositie

icoon Na de succesvolle dubbeltentoonstelling van december organiseert de Voorschotense Kunstkring in januari weer een intieme tentoonstelling op de zolder van het Ambachts- en Baljuwhuis. Negen leden, die soms heel verschillende disciplines vertegenwoordigen, presenteren dan hun laatste creaties.Kende de dubbeltentoonstelling met op zolder `Decembersfeer' en in het museum.

`Voorschoten inspireert VKK' nog twee duidelijk afgebakende thema's, in deze expositie wordt de kunstenaars de vrije hand gelaten. U mag van Tineke Porck minimaal abstract en concreet werk verwachten. Joke C. Bos, die tekent zoals een ander fotografeert, gunt u een nieuw kijkje in haar artistieke ontwikkeling. Annette Kuyper heeft heel veel te vertellen in over het algemeen acryl op doek. Elisabeth Vuez, voegt daaraan olieverf toe, pastel, inkt, etsen en creaties op Japans papier. Mogelijk toont zij ook enige objecten en conceptuele kunst. Daniëlle Proper, die vooral intuïtief werkt, laat zich deze keer ook door foto's en de natuur inspireren. Het magisch realisme van Dave Voorvelt maakt ook ditmaal dat u in een aantal schilderijen direct de maker herkent. In de bijna abstracte schilderijen van Fanny Mazure vindt u ook nu weer verwijzingen naar oude culturen, schrifttekens, architectuur, tuinen of landschappen. Fotokunstenaar Wil Wilbers toont enkele recente grootbeelden uit Bilbao, Spanje. Wat Marian Smit tenslotte brengt, kan van schilderijen tot video en conceptuele kunst reiken.

De tentoonstelling is tot en met 31 januari steeds op vrijdag, zaterdag en zondag open van 14 tot 17 uur. Groepen kunnen ook in onderling overleg op andere tijden terecht. Belt u daarvoor Cecile Sloots (071-5617025). De officiële opening is zaterdag 9 januari om 16.00 uur. Dan kunt u ook met de exposanten en andere leden van de kunstkring het glas heffen op een artistiek inspirerend 2010. Bij toerbeurt zijn de exposanten ook op de andere dagen aanwezig. Vrijwel alle kunstwerken zijn te koop. Wilt u niet alleen een schilderij of ander object, maar ook het verhaal van de maker daarachter en kunt u niet naar de opening komen? Kom dan op één van de andere dagen langs en vraag wanneer uw favoriete kunstenaar aanwezig is.

Op de foto: Eén van de verhalen in acryl op doek die Annette Kuyper u te vertellen heeft in de nieuwe tentoonstelling van de Voorschotense Kunstkring

* 6 januari 2010