Gemeente Kerkrade

Centrum voor Jeugd en Gezin Kerkrade

Op 7 januari 2010 opent wethouder Hans Bosch het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in het Atrium Medisch Centrum in Kerkrade. Wethouder Hans Bosch: "Met de opening van het CJG zetten we in Kerkrade een volgende belangrijke stap in de samenwerking tussen alle partijen die betrokken zijn bij het jeugdbeleid."
(Bekijk de uitnodiging voor de opening.)

In de eerste plaats en bovenal is het CJG in Kerkrade er voor ouders, jongeren en professionals voor vragen over opvoeden en opgroeien. Consulenten van het CJG kunnen bezoekers ter plekke in een informele en ontspannen sfeer voorzien van informatie en advies. Het consultatiebureau en de GGD maken deel uit van het CJG omdat deze met hun jeugdgezondheidszorg de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen nauwgezet volgen en daarmee een belangrijke signalerende functie vervullen.

Indien nodig wordt vanuit het CJG ondersteuning en hulp ingeschakeld om problemen te voorkomen en/of snel op te lossen. Daarbij wordt intensief samengewerkt met de zorg- en adviesteams in het basisonderwijs. En daar waar zorg noodzakelijk is wordt deze vanuit het CJG gecoördineerd.

Partners
De gemeente Kerkrade is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en instandhouding van het CJG. De volgende organisaties dragen er zorg voor dat de functies van het CJG daadwerkelijk worden vervuld:
* Meander Jeugdgezondheidszorg

* GGD Zuid Limburg

* Kinderopvang Kerkrade

* Stichting Movare (primair onderwijs)

* Charlemagnecollege (voortgezet onderwijs)
* Bureau voortijdig schoolverlaten Parkstad Limburg
* Welzijnsorganisatie Impuls Kerkrade

* Bureau jeugdzorg Kerkrade

* Gemeente Kerkrade (procescoördinatie)

Basis
De afgelopen jaren heeft de Gemeente Kerkrade al fors geïnvesteerd in netwerken van en rond jeugdgezondheidszorg, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, onderwijs en jeugdzorg. Dit met de bedoeling om een sluitend en passend aanbod van preventieve jeugdvoorzieningen te realiseren. Hiermee werd de basis gelegd voor het CJG.

Bereikbaarheid
Het CJG is gevestigd in het Atrium Medisch Centrum, Wijngracht 45, Kerkrade.
Vanaf 11 januari 2010 is het CJG voor iedereen met opvoed- en opgroeivragen open op maandag-, woensdag- en donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur en op dinsdagochtend van 09.30-11.30 uur. Tijdens de openingstijden is het CJG ook telefonisch bereikbaar op nummer 0800-2545375.