Gemeente Heiloo


Gemeente Heiloo past strooibeleid aan

Heiloo, 6 januari 2010

Â

Problemen met levering zout aan gemeentes

Heiloo past strooibeleid aan

Â

De gemeente Heiloo gaat selectiever strooien. Door de aanhoudende gladheid hebben veel gemeentes te kampen met een slinkende voorraad zout. Daarom past de gemeente Heiloo vanaf vandaag haar strooibeleid aan. Hiermee hoopt de gemeente voldoende zout te hebben totdat de volgende zoutlevering komt.

Â

Normaal gesproken strooit de gemeente Heiloo alleen op hoofdroutes en een aantal wegen in woonwijken. In het nieuwe strooibeleid wordt er op een paar wegen en fietspaden niet meer gestrooid. Het gaat om de Laan van Zeeman en het Groot Barlaken, Schuine Hondsbosschelaan, Holleweg, Van Aostastraat, Nijenburgerweg, Korte Kapellaan, Runxputteweg, Groeneweg. Op deze wegen heeft het verkeer de mogelijkheid om via een andere route de wijk uit te komen.

Â

Fietspaden

Op de losliggende fietspaden in de wijk Ypestein wordt niet meer gestrooid. Fietsers kunnen daar op de weg gaan rijden. Ook het fietspad op de Westerweg en Zanderslootweg in het Heilooër Bos tussen Heiloo en Alkmaar wordt niet meer gestrooid. Fietsers kunnen tussen Heiloo en Alkmaar gebruik maken van het fietspad op de Kennemerstraatweg.

Â

Zuiniger strooien

Een andere maatregel is dat de gemeente haar strooimachines anders instelt, zodat er zuiniger gestrooid kan worden. De sneeuwschuivers en â borstels gaan de komende tijd extra veel de weg op om vooral fietspaden toegankelijk te houden. Omdat er zoân tekort is aan zout, is het voor inwoners van Heiloo niet meer mogelijk om bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte strooizout te halen.

Â

70 ton

De afgelopen week strooide de gemeente Heiloo al ruim 70 ton aan strooizout. Veel medewerkers waren tijdens de feestdagen op pad om te strooien en sneeuw te schuiven. Met de extra leveringen van deze week en de maatregelen hoopt Heiloo voldoende zout te hebben tot er bij de zoutleveranciers in Nederland weer zout te verkrijgen is. Naar verwachting is dat over twee weken.

Â

Hieronder kunt u twee kaarten downloaden met de gewijzigde routes.Â

Te downloaden:

* overzichtfietspaden.pdf (413,91 KB)

* overzichtwegen.pdf (411,4 KB)