Ingezonden persbericht


Persbericht

Buurtbemiddeling Zandvoort: ontwikkel jezelf, help een ander

Buurtbemiddeling Zandvoort verzorgt in maart 2010 een interessante, gratis training voor mensen die vrijwillig als buurtbemiddelaar aan de slag gaan.

Buurtbemiddelaars helpen om het aantal slepende conflicten in Zandvoort tot een minimum te beperken. Zij dragen een belangrijk steentje bij aan de goede sfeer in het dorp. Vrijwilligers van Buurtbemiddeling helpen bij huis- tuin- en keukenconflicten. Zij proberen de ruziënde partijen weer aan de praat te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. Zij komen altijd met zijn tweeën, luisteren goed, vellen geen oordeel en spelen niet voor rechter. De bemiddeling is gratis, zodat alle inwoners van Zandvoort er gebruik van kunnen maken. Buurtbemiddeling Zandvoort doet maximaal 12 werkt per maand een beroep op een vrijwilliger voor een bemiddeling. Intensieve training, mooie perspectieven

Wie zich nu aanmeldt als vrijwilliger, kan nog meedoen met de intensieve training in maart 2010. Bemiddelaars in de dop leren dan zogenaamde bemiddelings-technieken en ontwikkelen hun luistervaardigheden. Dit soort competenties zijn natuurlijk niet alleen nuttig tijdens het bemiddelen. Veel vrijwilligers merken dat ze er ook in hun eigen leven, bijvoorbeeld bij het uitoefenen van hun baan of bij gesprekken met gezinsleden, baat bij hebben. De trainingsdagen zijn in maart 2010 verdeeld over twee avonden en twee hele dagen. Aan de opleiding zijn voor de vrijwilliger geen kosten verbonden.

Voor meer informatie en aanmelden:

coördinatiepunt Buurtbemiddeling Zandvoort

telefoonnummer 023-5698883

buurtbemiddeling@meerwaarde.nl.

Buurtbemiddeling Zandvoort is

======