Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: ANWB ziet het licht, nu Eurlings nog - Kamervragen woensdag 06 januari 2010

De Partij voor de Vrijheid is blij dat de belangenorganisatie ANWB het licht gezien heeft voor de ellende die de invoering van de kilometerheffing met zich mee gaat brengen.

"Nu de ANWB om is en ziet dat door de invoering van de kilometerheffing veel automobilisten duurder uit zijn, is het tijd dat minister Eurlings ook het licht ziet en de invoering van rekeningrijden afschiet als een verlate vuurpijl", aldus PVV-Kamerlid en woordvoerder verkeer Richard de Mos.

Vragen van het lid De Mos (PVV) aan minister Eurlings van verkeer 6 januari 2009


1.)
Bent u bekend met de berichten `ANWB twijfelt aan invoering kilometerheffing' (1) en `ANWB kwaad op Eurlings: Kilometerheffing wel duurder!' (2)?


2.)
Deelt u de mening van de ANWB dat door de invoering van de kilometerheffing veel automobilisten fors duurder uit zijn? Zo ja, hoe kunt u dan met droge ogen beweren dat de kilometerheffing de automobilist niets extra's zal kosten?


3.)
Heeft u de bereidheid om alsnog af te zien van het ridicule plan van de kilometerheffing en dit plan als een verlate vuurpijl af te schieten? Zo neen, waarom niet?

(1) ANWB twijfelt aan invoering kilometerheffing', De Telegraaf, 6 januari 2010
(2) ANWB kwaad op Eurlings: Kilometerheffing wel duurder!', Elsevier, 6 januari 2010