Gemeente Vlaardingen


Let op: gewijzigd parkeerbeleid ingegaan!

06 januari 2010

verkeersbord betaald parkeren

Op 1 januari 2010 is het gewijzigde parkeerbeleid in de gemeente Vlaardingen ingegaan. Let dus goed op als u uw auto gaat parkeren! In een gedeelte van Vlaardingen (Centrum en delen van de Oostwijk) dient u van 9.00 t/m 22.00 uur voor het parkeren te betalen of gebruik te maken van een parkeervergunning. Dit geldt ook voor de koopzondagen, tussen 12.00 en 17.00 uur. De parkeersectoren staan aangegeven met borden en zijn te zien als u de sector inrijdt. Op de parkeerautomaten in de straten kunt u nogmaals teruglezen wanneer en hoeveel u moet betalen voor het parkeren. Zorg ervoor dat uw parkeervergunning of parkeerkaartje goed zichtbaar achter de voorruit van uw auto ligt en voorkom zo een onnodige naheffing van de parkeerbelasting!

Mobiel parkeren
Het is in Vlaardingen mogelijk om op verschillende manieren te betalen bij de parkeerautomaat. U kunt betalen met muntgeld of met chippas. Vanaf februari is het daarnaast ook mogelijk om in Vlaardingen voor het parkeren te betalen met uw mobiele telefoon. Met mobiel parkeren rekent u de parkeerkosten niet af met muntgeld of betaalkaart, maar via uw mobiele telefoon. Uw mobiele telefoon is dus de parkeermeter en u betaalt op deze manier alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. Kijk voor meer informatie op www.park-line.nl, www.parkmobile.nl of www.yellowbrick.nl.

Parkeergarages
U kunt uw auto ook in één van de parkeergarages zetten. Het Stadshart van Vlaardingen beschikt over drie garages, te weten Hoogstraat, Centrum/Stadhuis en Liesveld. Het is overigens voordeliger om uw auto in de garage te parkeren dan op straat. Daarnaast is het mogelijk om een abonnement op de parkeergarage te nemen, zodat u verzekerd bent van een plekje.

Mocht u nog vragen hebben over parkeren in Vlaardingen, dan kunt u terecht op www.vlaardingen.nl/parkeren of telefoonnummer (010) 248 4000.