Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - onderzoek diefstal professionele apparatuur     |

Naar aanleiding van de aanhouding van twee verdachten, die in de nacht van zondag op maandag 4 januari werden aangehouden voor een inbraak in een schuur aan de Heeckerenlaan in Zutphen, heeft de politie een uitgebreid onderzoek ingesteld. De mannen worden verdacht van meerdere diefstallen.


Beide mannen waren maandag even na 01.00 uur door een getuige in de Bernerstraat in Zutphen gesignaleerd. Zij hadden inbrekersgereedschap bij zich en in de Heeckerenlaan werd door de politie een opengebroken schuur aangetroffen. Hier bleek een compressor te zijn ontvreemd.


De omliggende korpsen werden over de diefstal geïnformeerd en over het voertuig waarmee de verdachten zich verplaatsten. Kort daarna werd een auto met twee inzittenden, een 39-jarige man uit de gemeente Hardenberg en een 41-jarige man uit de gemeente Dinkelland, door eenheid van de Koninklijke Marechaussee en de politie IJsselland in Epse staande gehouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor en in hun auto werden meerdere professionele gereedschappen, waaronder een machine voor het aantrillen van stenen, een bladblazer en een heggenschaar aangetroffen. Ook lagen er koffers met o.a. een cirkelzaag en boor-machines, een krat bier een gloednieuwe fietstas.


Een deel van de spullen bleek bij een inbraak in een bedrijfsbus aan de Berkenlaan in Zutphen te zijn buitgemaakt. De zwarte fietstas voorzien van het prijskaartje en verpakt in plastic heft de politie nog niet aan een eigenaar kunnen linken. Indien de eigenaar zich herkent in dit bericht, dat wordt hij/zij verzocht om contact met de politie op te nemen.


De politie adviseert om bij het ontdekken van een diefstal uit een schuur altijd aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na contact met 0900 -8844.


De verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de Rechter-commissaris in Zwolle.


Einde bericht


-----------------------

(





(



---- --