Provincie Noord-Holland

Onderhoud en herinrichting N203 Wormerveer

06 januari 2010 - Nieuwsartikel

De provincie heeft onlangs de rechter rijbanen van de N203 tussen de aansluiting met de N246 en station Wormerveer afgezet.

Uit onderzoek is gebleken dat in het bijzonder het asfalt van de buitenste banen, die door het (vracht)verkeer het meest intensief werden gebruikt, aan groot onderhoud toe waren.

Afgelopen jaar is in overleg met een klankbordgroep van aanwonenden een nieuw ontwerp opgesteld voor de N203. Hierin is voorzien in een versmalling van het huidige profiel van 2x2 naar 2x1. Dit omdat het voor de intensiteit niet nodig is dubbele rijbanen te hebben. De afgelopen maanden zijn de ontwerpen verder uitgewerkt en is een kostenraming opgesteld. De gemeente Zaanstad en de provincie zijn nu in gesprek met de Stadsregio om een mogelijke financiële bijdrage te verkrijgen voor het project. Verwacht wordt dat, afhankelijk van de bijdrage van de Stadsregio, begin 2010 een besluit kan worden genomen over de herinrichting.

Omdat het tot kapitaalvernietiging zou leiden om nu het gehele asfalt en fundering van de rechter rijstroken te vervangen en vervolgens over relatief korte tijd weer te verwijderen vanwege de mogelijke herinrichting is in overleg met de gemeente Zaanstad besloten de weg nu al te versmallen naar 1 rijstrook voor beide richtingen.

In overleg met de gemeente Zaanstad en met hulpdiensten zal de provincie, zodra het weer het toelaat, nagaan of de huidige (tijdelijke) situatie nog kan worden verduidelijkt. Bijvoorbeeld door extra belijning en markering.

Zodra het besluit over de herinrichting is genomen zullen de plannen tijdens een inloopavond aan aanwonenden en overige belangstellenden worden getoond.

---