Gemeente Wervershoof


Betere luchtkwaliteit met subsidie

De provincie Noord Holland heeft de uitvoeringsregeling `Stimulering verbetering luchtkwaliteit Noord-Holland 2010 vastgesteld. De provincie wil met de regeling de luchtkwaliteit verbeteren door het stimuleren van maatregelen. De gemeente helpt.
Voor 2010 is maximaal 1 miljoen subsidie beschikbaar. De regeling is bedoeld voor initiatieven als schonere wagenparken (overstap naar bijvoorbeeld vervoer op basis van biogas, aardgas of naar elektrisch vervoer) en duurzame vervoersoplossingene. Voorbeelden: de elektrische TukTuk, de aanschaf van een rondvaartboot die vaart op gecomprimeerd aardgas en goederentransport met schonere schepen. Maar ook extra investeringskosten in gronden, gebouwen installaties en uitrusting als hiermee de luchtkwaliteit verbetert.
Interesse?
Bedrijven kunnen tot 55 procent van de kosten vergoed krijgen. In beide gevallen geldt een maximum subsidie van 250.000 euro. Aanvragen om subsidie moeten vóór 14 februari binnen zijn. Neem contact op met de gemeente als er een idee leeft voor een project dat de gemeente zou kunnen aandragen. Onze medewerker Henk Kamies zal u raag te woord staan. En kijk voor meer informatie op www. noord-holland.nl onder het kopje subsidies.

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171