Deelgemeente Charlois Rotterdam

Drie Karel de Stoutespelden voor bestuursleden Spartaan 20

Wethouder Dominic Schrijer speldde op zaterdag 1 januari een gouden en twee zilveren Karel de Stoutespelden op bij drie scheidende bestuursleden van voetbalvereniging Spartaan 20. Een Karel de Stoutespeld in goud was er voor de heer A.G.J. Michielsen. De heren F.A.M de Wit en H.J. Vosselman ontvingen beiden een zilveren Karel de Stoutespeld.

Spartaan Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Charlois heeft in 1983 de Karel de Stoutespeld in het leven geroepen, als blijk van waardering aan personen met bijzondere en grote verdiensten voor Charlois. De onderscheiding is vernoemd naar Karel de Stoute, stichter van Charlois.

De heer A.G.J. Michielsen was van 1980 tot en met 1986 lid van het jeugdbestuur en vanaf 1982 tot en met 2009 lid van het hoofdbestuur, waarvan penningmeester van 2003 tot en met 2009. Daarnaast was hij vele jaren scheidsrechter en administrateur van de kantine, vrijwilliger achter de bar en nog vele andere taken vervullend. Ook was hij actief voor andere Zuidwijkse zaken, zoals meer dan 20 jaar bestuurslid van carnavalsvereniging De Slingeraars, administrateur van de katholieke en gereformeerde kerk in Zuidwijk en lid van de bewonerscommissie Mares/Rodes. Hij kreeg voor zijn inzet een gouden Karel de Stoutespeld.

Zilver was er voor de heer H.J. Vosselman. Hij is inmiddels 50 jaar lid van Spartaan 20 en was sinds 1967 onafgebroken werkzaam als lid van het jeugdbestuur. Sedert medio jaren 90 was hij lid van het hoofdbestuur. Gedurende meer dan veertig jaar was hij de spil in de technische organisatie van de grote jeugdafdeling van Spartaan 20. Voorts onderhield hij gedurende vele jaren de contacten vanuit de vereniging met de basisscholen in Charlois en daarbuiten. Mede dankzij zijn inzet vonden de woensdagmiddag-schooltoernooien plaats. Ook na zijn afscheid als bestuurslid blijft de heer Vosselman actief in de vereniging.

Eveneens zilver is er voor de heer F.A.M. de Wit. Hij was van 1979 tot 1989 lid van het jeugdbestuur en van 1989 tot 2009 lid van het hoofdbestuur. Daarnaast was hij vele jaren jeugdleider, -trainer en scheidsrechter. In totaal was hij meer den dertig jaar actief als vrijwilliger en bestuurder.

De uitreiking van de drie deelgemeentelijke onderscheidingen vond plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van Spartaan 20 in het clubgebouw van de voetbalvereniging.