Belgische Federale Overheid


* Nieuwe tewerkstellingsmaatregelen

Nieuwe tewerkstellingsmaatregelen

Datum: 05 januari 2010

In deze tijden van crisis zijn op 1 januari 2010 een reeks maatregelen in werking getreden die de tewerkstelling moeten bevorderen. Het gaat om nieuwe maatregelen, maar ook om de verlenging van reeds bestaande maatregelen.


1. Nieuw aanwervingsplan voor jongeren en 50-plussers

De bedoeling van dit plan is de kost van de aanwerving van jonge en oudere werklozen drastisch te verminderen via een activering van de werkloosheidsuitkering. Wie aangeworven wordt kan een deel van zijn werkloosheidsuitkering behouden. De werkgevers kunnen dat volledige bedrag van het netto te betalen salaris aftrekken.

Meer info over het nieuw aanwervingsplan voor jongeren en 50-plussers op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg.


2. Verlenging van de anticrisismaatregelen tot 30 juni 2010

De anticrisismaatregelen van juni 2009 worden verlengd tot 30 juni 2010, zij het met enkele aanpassingen. Het gaat om de volgende drie maatregelen:

* De tijdelijke arbeidsduurvermindering. Meer informatie vindt u op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg.
* Het 'crisistijdskrediet'. Meer info vindt u in het infoblad 'Het crisistijdskrediet in 2010' van de RVA (PDF, 10 p. - 277 kB).
* De tijdelijke volledige of gedeeltelijke schorsing van de prestaties van bedienden. Meer informatie vindt u in het infoblad 'Tijdelijke crisismaatregel tot aanpassing van het arbeidsvolume in 2010 - crisis-schorsing-bedienden' van de RVA (PDF, 10 p. - 300 kB).


3. Nieuw systeem van bescherming van arbeiders bij ontslag

Naast de verlenging van de anticrisismaatregelen werd een nieuw systeem voor de bescherming van arbeiders bij ontslag uitgewerkt. Elke arbeider waarvan de arbeidsovereenkomst tussen 1 januari en 30 juni 2010 wordt beëindigd, heeft recht op een forfaitaire crisispremie van 1 666 euro (bij een voltijdse betrekking).

Meer info over de crisispremie op de website van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal overleg.