Gemeente Delft

Strooizoutvoorraad dwingt gemeente Delft tot keuzes bij het strooien

Zoals alle gemeenten moet ook de gemeente Delft keuzes maken voor het gebruik van de zoutvoorraad. Door de extreme weersomstandigheden is de zoutvoorraad snel geslonken. Zoutleveranciers zeggen niet eerder dan volgende week een nieuwe voorraad te kunnen leveren. De gemeente past de strooiroutes aan zodat het zout op de meest cruciale plaatsen gestrooid wordt. Wees extra voorzichtig wanneer u zich buiten begeeft.

De aanpassing van de strooiroutes betekent dat zout gestrooid wordt op de belangrijke doorgaande routes en de wijkontsluitingswegen, zodat hulpdiensten (zoals brandweer en ambulance) hun werk kunnen blijven doen. Verder worden de openbare weg en het parkeerterrein bij het ziekenhuis gestrooid. In de binnenstad worden de bruggen gestrooid en een aantal ontsluitingsroutes. Voor de fietspaden en de binnenstad gebruikt de gemeente een mengsel van zout en zand om de ondergrond zo stroef mogelijk te maken. Bedrijventerreinen die de gemeente op basis van een contract strooit, worden niet meer gestrooid.

Door de strooiroutes aan te passen en deels te strooien met zand kan de gemeente de huidige zoutvoorraad verdelen over acht strooirondes. De gemeente hoopt op deze manier de tijd tot de nieuwe zoutleverantie te kunnen overbruggen.

Noot voor de redactie (