FNV

FNV Bondgenoten

6-1-2010

Ledengroei FNV Bondgenoten in 2009

Het aantal leden van FNV Bondgenoten is in 2009 met ruim 5000 toegenomen. Het totaal aantal leden op 31 december 2009 bedroeg 478.552, de hoogste ledenstand sinds 2001. Ruim 40.000 mensen hebben zich in 2009 aangemeld als nieuw lid. De positieve tendens, die in 2007 begon, heeft zich verder voortgezet.

Anita van Hees, manager ledenontwikkeling FNV Bondgenoten: "Ik ben blij met dit nieuwe vertrouwen van mensen in de bond. De groei is het gevolg van een combinatie van factoren. Veel mensen geven aan onzeker te zijn over hun werktoekomst en willen samen met ons strijden voor meer zekerheid. Of ze willen de mogelijkheid tot ondersteuning hebben als zij individueel worden bedreigd met bijvoorbeeld ontslag."

Intensief geïnformeerd De FNV-bond heeft een nieuwe strategie toegepast. "We hebben geleerd dat mensen niet altijd meer uit zichzelf naar de vakbond toekomen. We hebben mensen afgelopen jaar intensief geïnformeerd over de voordelen van het lidmaatschap. Niet alleen in de bedrijven, maar ook via internet en telefoon." Daarnaast maakt FNV Bondgenoten mede gebruik van de FNV-brede campagne 'Power to'.

FNV Bondgenoten is de grootste bond in de marktsector. De leden zijn werkzaam in industrie, klein- en grootmetaal, handel, agrarische sector, de dienstensector, vervoer en facilitaire dienstverlening. Ledencijfers van de andere FNV-bonden zijn nog niet binnen.