Politie Haaglanden

Persberichten 6 januari

haaglanden, 06-01-2010

Gewapende overval pizzeria, politie zoekt getuigen Den Haag - Twee mannen overvielen zondag 3 januari om 23.10 uur, vlak na sluitingstijd een pizzeria aan de Torenstraat. Eén van de daders bedreigde de eigenaar en een personeelslid van de pizzeria met een vuurwapen. Daarna vluchtten de daders te voet met een onbekende buit. De vluchtroute van de twee mannen ging via de Torenstraat, de Geest, de Vleerstraat in richting van de Korte Vleerstraat. Heeft u zondag iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan helpen neem dan contact op met de recherche van bureau Jan Hendrikstraat via 0900-8844. Liever anoniem, dan via Meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Mishandeling, politie zoekt getuigen
Den Haag - De politie zoekt getuigen van een mishandeling op nieuwjaarsdag. Vrijdag 1 januari 2010 omstreeks 19.00 uur werd op het trottoir van de Hofzichtlaan, tegenover het Kleine Loo, een man zonder enige aanleiding mishandeld. Het slachtoffer deed korte tijd later aangifte op het politiebureau Overbosch in Mariahoeve. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze mishandeling, neem dan contact op met de recherche van Bureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Vrouw aangehouden na neersteken Hagenaar
Den Haag - Agenten hielden dinsdag 5 januari een 41-jarige Haagse aan nadat zij in een woning aan de Hoog Buurlostraat een 57-jarige Hagenaar had gestoken met een mes. De politie kreeg omstreeks 13.00 uur de melding dat er in een woning een steekpartij zou hebben plaatsgevonden. Het gewonde slachtoffer was de woning uit gevlucht. Met behulp van een politiehond hielden agenten de verdachte aan in de woning.
Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij nogsteeds verblijft. De recherche onderzoekt de zaak. De aanleiding voor het incident ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Man aangehouden voor bedreiging HTM-personeel
Den Haag - Een 25-jarige Hagenaar werd dinsdag 5 januari aangehouden nadat hij in de tram een HTM-controleur bedreigde. De controleur wilde omstreeks 09.30 uur op de Scheveningseweg het vervoersbewijs van de man controleren. De controle liep echter hoog op waarop de Hagenaar een steakmes trok en de controleur daarmee bedreigde. Te hulp geschoten controleurs brachten de man onder controle en pakten het mes af. Agenten hielden de man aan voor bedreiging en namen hem mee naar het politiebureau. Daar deed de 41-jarige controleur aangifte van bedreiging. De recherche behandelt de zaak.

Man beroofd van ketting, verdachte aangehouden
Den Haag - Een 26-jarige Hagenaar beroofde dinsdag 5 januari op de Paul Krugerlaan 57-jarige Hagenaar van zijn ketting. De man liep omstreeks 15.00 uur naar zijn auto. Op het moment dat hij in wilde stappen, kwam plotseling de Hagenaar aanrennen en eiste geld. Toen het slachtoffer aangaf geen geld te hebben, griste de straatrover de gouden ketting van de nek van het slachtoffer en ging er samen met een vrouw vandoor in een auto. Omdat het slachtoffer een deel van het kenteken en het signalement van de auto doorgaf aan de politie, konden agenten de auto in de omgeving laten stoppen. De inzittenden, de 25-jarige Hagenaar en diens 22-jarige vriendin, hielden zij aan. De recherche onderzoekt de zaak.

Even snel water halen
Den Haag De politie hield dinsdag 5 januari rond 21.00 uur een 32-jarige man aan omdat hij zonder rijbewijs reed. De inwoner van Rijswijk was hiervoor al meerdere malen aangehouden. Hij reed in de auto van zijn vriendin over de Madepolderweg toen hij werd aangehouden. Zijn vriendin vertelde dat ze wel wist dat hij geen rijbewijs had, maar ze wilden alleen even snel wat water halen. De man moest mee naar het politiebureau voor verhoor. De auto is in beslag genomen.

Boos na verkeersovertredingen
Den Haag Een 20-jarige inwoner van Deventer beging dinsdag 5 januari verschillende verkeersovertredingen, maar was het duidelijk niet eens met de consequenties daarvan. Agenten hielden de man rond 15.15 uur aan op de 1e van der Kunstraat, omdat hij hen rechts had ingehaald, geen gordel droeg en flink te hard reed. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Toen duidelijk was dat hij het onderspit zou delven en hoe dan ook mee moest naar het bureau, begon hij de agenten uit te schelden en te bedreigen. Na verhoor mocht de man het politiebureau weer verlaten, zij het met de nodige boetes op zak.

Politie controleert nieuwjaarsborrels
Haaglanden - Het VerkeersHandhavingsTeam van politie Haaglanden (RHTV) controleerde dinsdag 5 januari tussen 15.00 en 22.00 uur op vier locaties in de regio op alcoholgebruik. De doelgroep betrof de nieuwjaarsreceptiegangers. Ruim 650 bestuurders moesten een blaastest afleggen. De politie hield drie bestuurders aan. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal. Van één bestuurder vorderde de agenten het rijbewijs in. De man blies 575 ugl. De rest van de week worden de controles voortgezet

Hardleers
Den Haag Bij een politiecontrole op dinsdag 5 januari omstreeks 20.45 uur hielden agenten op de Bezuidenhoutseweg een18-jarige Amsterdammer staande. Bij controle bleek dat de man niet in bezit was van een rijbewijs en dat de auto waarin hij reed niet was gekeurd. De man kreeg hiervoor proces-verbaal. Omdat de man en de drie overige inzittenden van de auto aangaven dat ze perse naar Amsterdam wilden, hield de politie de auto via de cameras van de Geïntegreerde Monitorcentrale in de gaten. Een uurtje later was het raak. Omstreeks 22.00 uur zagen agenten via de cameras dat de mannen in de auto stapten. Even later werd de bestuurder wederom staande gehouden. Nu bleek een 22-jarige Amsterdammer achter het stuur te zitten. Ook hij had geen rijbewijs. Hierop werd besloten de auto in beslag te nemen.

Levensgevaarlijk: fietsers zonder licht
Den Haag Tijdens een verlichtingscontrole op dinsdag 5 januari tussen 18.30 en 21.00 uur op de Moerweg bleek dat 14 fietsers defecte verlichting voerden. Hiervoor kregen zij een bekeuring van 20 euro. Fietsers en bromfietsers zijn de meest kwetsbare verkeersdeelnemers. Om die reden controleert Politie Haaglanden regelmatig op het gebruik van de juiste verlichting en reflectoren. Sinds 1 november 2008 zijn losse fietslampjes toegestaan. Het gebruik van losse lampjes is wel aan enkele voorwaarden gebonden:
De losse lampjes mogen bevestigd zijn op de fiets óf op het bovenlichaam van de fietser, maar niet op de armen, benen of het hoofd.
Op de borst moet wit of geel licht gedragen worden en rood licht op de rug.
De losse lampjes mogen worden bevestigd op de kleding, op een tas of iets vergelijkbaars. Zit er iemand achterop, dan mag die het achterlicht op zijn rug dragen.
Andere weggebruikers moeten de verlichting voortdurend en zonder onderbreking kunnen zien. De lampjes mogen dus niet knipperen of deels bedekt zijn.
Er worden geen eisen gesteld aan de lichtsterkte van de lampen zolang deze de andere weggebruikers niet verblinden. Meer informatie staat op de internetsite www.losselampjesmogenook.nl

Jongens steken vuilcontainer in brand
Voorburg Een vuilcontainer bij een school aan de Montessoristraat was op dinsdag 5 januari omstreeks 22.00 uur het doelwit van enkele vandalen. Zij staken de container in brand, waarna zij het hazenpad kozen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze brandstichting. De brandstichters zouden ten opzichte van een voorbijganger op de fiets verklaard hebben dat zij de vuilcontainer in brand hadden gestoken. Deze fietser wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de recherche van bureau Leidschendam-Voorburg via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Bel dan met M (Meld Misdaad Anoniem). Het telefoonnummer is 0800-7000.

Te hard door de tunnel
Wassenaar Een 20-jarige automobilist uit Den Haag kan een fikse boete tegemoet zien. Surveillerende agenten zagen hem woensdag 6 januari om 02.05 uur met meer dan 80 km/uur over de President Kennedylaan rijden. Hij reed de Hubertustunnel in en voerde daar de snelheid nog meer op. De snelheidsmeting kwam uit op 99 km/uur. In de hubertustunnel is de maximumsnelheid 50 km/uur.

Diefstal van een wandelstok
Wassenaar Medewerkers van de apotheek aan het Stadhoudersplein deden dinsdag 16.00 uur aangifte van diefstal van een wandelstok uit de winkel. Toen twee mannen de winkel verlieten, merkte een klant op dat één van de twee de wandelstok onder zijn jas verborgen had. Een medewerker liep achter het tweetal aan, en sprak ze buiten aan. De medewerker zag de wandelstok en pakte die af. De mannen namen daarop de benen. Een getuige herkende de twee mannen en wist waar zij tijdelijk verbleven. Agenten hielden hen vervolgens aan voor winkeldiefstal.

Verwarde automobilist
Rijswijk Agenten namen woensdag 6 januari om 06.10 uur het rijbewijs in van een 69-jarige man uit Delft. Hij wilde via de afrit de A4 oprijden, waardoor hij tegen de rijrichting in reed. Een oplettende getuige wist dat te verhinderen door de man klem te rijden. De Delftenaar was niet onder invloed, maar maakte wel een verwarde indruk. Hij wist bijvoorbeeld niet meer hoe hij zijn auto moest starten. Daarop namen agenten zijn rijbewijs in en brachten de man thuis.

Lawinepijl verwondt agenten, getuigen gezocht
Naaldwijk - De recherche van Bureau Naaldwijk zoekt mensen die getuige waren van een incident in de nieuwjaarsnacht waarbij twee politiemensen gewond raakten door een lawinepijl. Op de Serrestraat woedde kort na middernacht een brandje op straat. Nadat deze door de brandweer geblust was, wilden de agenten weer in hun politiebus stappen. Tijdens het instappen werd de groep agenten bestookt met zwaar vuurwerk dat in hun richting werd afgestoken. Plotseling kwam tegen de schuifdeur van de bus een (vermoedelijke) lawinepijl tot ontploffing. Hierdoor raakten twee agenten gewond aan hun benen en één van hen aan zijn oog. Zij hebben zich laten behandelen aan hun (brand-)verwondingen en konden hun dienst niet voortzetten. Beide agenten zijn momenteel nog niet aan het werk. Politie Haaglanden neemt deze zaak zeer hoog op en de recherche van Bureau Naaldwijk stelt alles in het werk om de verantwoordelijken te achterhalen. Bent u in de nieuwjaarsnacht getuigen geweest van dit incident of draagt u op een andere manier kennis van de identiteit van de verantwoordelijken? Heeft u wellicht foto's of een filmpje gemaakt van het moment dat er vuurwerk naar de agenten werd gegooid? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Naaldwijk via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. Foto's en of filmpjes kunt u (eventueel anoniem) uploaden via www.politie.nl/haaglanden.

Oliebollenkraam opgeblazen, politie zoekt getuigen Naaldwijk De politie zoekt getuigen van een brandstichting donderdag 31 december omstreeks 18.40 uur op het Wilhelminaplein. De eigenaar en zijn vrouw waren in de kraam, waarvan de luiken gesloten waren, aanwezig toen zij plotseling een enorme knal hoorden. De linkervoorzijde van de kraam raakte zwaar beschadigd. Gelukkig liepen de eigenaar en zijn vrouw geen letsel op door al het rondvliegende glas. Getuigen zagen een gezette man weglopen met half lang blond haar. De man droeg een half lange jas en was ongeveer 20 jaar oud. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de recherche kan helpen de dader te vinden, neem dan contact op met de recherche van bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Loslopend hert
Honselersdijk Een dierenarts schoot met een verdovingsgeweer dinsdag 5 januari om 22.00 uur een hert neer aan de Nieuweweg. Het hert was ontsnapt vanaf kinderboerderij De Geitenberg. Agenten belden in overleg met de gemeente de dierenarts die het hert verdoofde. Het hert is weer terug op De geitenberg.

Auto te water
Poeldijk Bewoners van de Vredebestlaan hoorden dinsdag 5 januari om 07.00 uur een knal en zagen dat een auto te water was geraakt. De bewoner aarzelde niet en sprong direct het water in, om de bestuurder aan de kant te helpen. Daar hield zijn hulp niet op, de 55-jarige automobilist mocht ook nog in zijn huis een douche nemen. De Hagenaar was waarschijnlijk door gladheid de macht over het stuur verloren. Een sleepdienst takelde de auto uit het water. De behulpzame Poeldijker kreeg namens de politie een bloemetje thuisbezorgd als dank voor zijn kordate optreden.

Rijden na gebruik coke
Delft Politieagenten controleerden woensdag 6 januari omstreeks 00.55 uur een 40-jarige automobilist uit Rotterdam. De Rotterdammer bleek te rijden onder invloed van verdovende middelen. Hij moest een ademanalyse ondergaan, de uitslag bedroeg 370 ugl. Hij verklaarde eerder op de avond cocaïne te hebben gebruikt. Achterin de auto lag het zoontje van de Rotterdammer te slapen. Ook troffen de agenten de resten van weed gebruik aan en meerdere kleding stukken verpakt in plastic waar de labels en prijskaartjes nog aan zaten. De Rotterdammer kon geen aannneembare verklaring geven voor de kledingstukken en bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Met meerdere processen verbaal en een rijverbod op zak kon de Rotterdammer later naar huis.

Halt voor afsteken vuurwerk
Delft Een 14-jarige jongen uit Delft moest dinsdag 5 januari mee naar het bureau toen hij onder een tunnel bij de Provinciale weg vuurwerk afstak. Agenten hoorden toen zij langs reden dat er vuurwerk afgestoken werd en namen polshoogte. De 14- jarige, die nog 68 stuks vuurwerk bij zich had, moest mee naar het bureau. In overleg met zijn ouders krijgt hij een HALT verwijzing.

Meerdere valpartijen en aanrijdingen door gladheid Zoetermeer Door de gladheid kwamen dinsdag 5 januari in Zoetermeer meerdere mensen ten val en verloren sommigen de controle over hun voertuig. Een 16-jarige pizzakoerier uit Zoetermeer kwam om 17.15 uur ten val toen hij, op weg naar een klant, op de Nathaliegang met brommer en al onderuit ging. De ambulance kwam er aan te pas om de jongen (met onbekend letsel) naar een ziekenhuis te brengen. Een 47-jarige man uit Zoetermeer gleed uit toen hij op het zebrapad op de van Diestlaan onderuit ging. Politieagenten brachten de man, die enkele honderden meters verderop woonde, naar huis. Een 28-jarige automobilist uit Rijswijk verloor om 23.30 uur de macht over het stuur toen hij op Amerikaweg reed en belandde tegen een paal. Niemand raakte gewond, de lantaarnpaal raakte zo beschadigd dat Citytec samen met de brandweer de lantaarnpaal verwijderde.