Liquent, Inc. overgenomen door Marlin Equity Partners 06/01/2010 15:16

PR Newswire

HORSHAM, Pennsylvania, January 6 /PRNewswire/ --
Liquent, Inc. ('Liquent'), een toonaangevend bedrijf van software- en serviceoplossingen bedoeld ter ondersteuning van de wettelijke bedrijfprocessen in de branche van biowetenschappen, kondigt met genoegen aan dat het bedrijf is overgenomen door Marlin Equity Partners ('Marlin') van Thomson Reuters. Marlin is gevestigd in Los Angeles in de staat Californië en is een toonaangevend private investment-bedrijf met ruim US$ 1 miljard kapitaal in beheer.

Liquent is de leverancier van Liquent InSight(R), het enige volledig geïntegreerde en schaalbaar platform voor wettelijk informatiebeheer in de sector. InSight kan ten volle worden ingezet en benut in de hele organisatie van de klant ter ondersteuning van de processen voor ontwikkeling, registratie en productie in de branche van biowetenschappen. Het Liquent-team voor consultancy over wettelijke en klinische diensten biedt daarnaast het hele gamma aan uit te besteden diensten ter ondersteuning bij het indienen van documenten bij de overheid en beheer van de registratie voor bedrijven in de biowetenschappen. Rick Riegel, momenteel algemeen manager bij Liquent, blijft aan het hoofd staan als de CEO van het bedrijf.

"Wij zijn erg tevreden in zee te kunnen gaan met een dergelijk sterk private equity-bedrijf", was de commentaar van Rick Riegel. "Marlin brengt aanzienlijke financiële middelen en deskundigheid in
gezondheidszorggerelateerde IT in. Met hun steun en de uitgebreide software- en serviceoplossingen, de toonaangevende positie in de sector en de klantgerichtheid van Liquent verwachten wij versnelde groei en zullen wij in staat zijn tegemoet te komen aan de opkomende en snel veranderende noden van de branche van biowetenschappen."

"Marlin weet hoe moeilijk de branche van biowetenschappen het heeft met de aanhoudende veranderingen in het wetgevend kader, de goedkeuringen voor nieuwe producten en de kostendruk. Met de steun van Marlin gecombineerd aan de software en uitbestedingscapaciteit van Liquent zijn wij goed geplaatst om onze klanten te helpen complexe wettelijke problemen op te lossen", verklaarde Jim Brady, operationeel partner Gezondheidszorg bij Marlin Equity Partners.

Marlin Equity Partners
Marlin Equity Partners is gevestigd in Los Angeles in de staat Californië en is een toonaangevend private investment-bedrijf met ruim US$ 1 miljard kapitaal in beheer. Het bedrijf richt zich hoofdzakelijk op aangepaste oplossingen voor moederbedrijven, aandeelhouders en andere stakeholders gerelateerd aan zakelijke behoeften en de nodige liquiditeit voor speciale situaties. Marlin belegt in bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken die verschillende graden van operationele, financiële of marktgebaseerde veranderingen ondergaan. Het beschikbare kapitaal, de relaties in de sector en het uitgebreide netwerk van operationele hulpbronnen van Marlin betekenen een aanzienlijke versterking van de vooruitzichten van een bedrijf en verhogen de waarde ervan. Sinds de oprichting heeft Marlin via de groep van fondsen en gerelateerde bedrijven met succes meer dan 30 overnames afgerond. Meer informatie kunt u lezen op www.marlinequity.com.

Over Liquent, Inc.
De oplossingen voor wettelijke doeleinden van Liquent omvatten software en gerelateerde wettelijke en klinische diensten voor de branche van biowetenschappen. Deze oplossingen en diensten helpen klanten te voldoen aan de strenge normen van toezichthoudende overheden overal ter wereld. De klant haalt kwaliteit, nauwkeurigheid en gegevensintegriteit, zodat wettelijke verslagen en documenten tijdig en betrouwbaar worden ingediend.

Multinationals in de branche van biowetenschappen betrouwen dan ook, van klein tot groot, op de wettelijke oplossingen van Liquent voor de technologie en diensten om de indiening van wettelijke documenten en het goedkeuringsproces compacter te maken, producten sneller op de markt te introduceren, kosten onder controle te houden en de productiviteit te verbeteren. Dit alles draagt ertoe bij dat nieuwe geneesmiddelen tijdig beschikbaar zijn voor patiënten en artsen. In de afgelopen tien jaar zijn duizenden registraties geproduceerd met de producten van wereldklasse en deskundige diensten van Liquent. Meer informatie kunt u lezen op www.liquent.com.

Contactpersoon: Rick Riegel
Chief Executive Officer

+1-215-328-4302

Rick Riegel, Chief Executive Officer, Liquent, Inc., +1-215-328-4302






-