Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 6 januari

Alkmaar, 06-01-2010 o 13.00 uur

Woninginbraak

Hoorn, dinsdag 5 januari

Op dinsdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Weidemolen in Hoorn. De daders kwamen het pand binnen door een slaapkamerraam open te breken. Om bij het raam te komen werd een ladder gepakt die op een bus lag op een nabijgelegen parkeerplaats. Onbekend is wat er uit de woning is weggenomen.

Doorrijder met drank

Alkmaar, dinsdag 5 januari

Op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur reed een 22-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Westerweg in zijn woonplaats. Hij reed in de richting centrum. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto aangereden, die niet voldoende rechts hield en op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Er ontstond een kleine aanrijding waarbij de spiegels elkaar raakten. De verdachte stopte echter niet om de schade te regelen, maar reed door. Het slachtoffer keerde zijn auto en reed achter de verdachte aan. Op de Vincent van Goghlaan kon de man aan de kant gezet worden. Het ging om een 53-jarige Alkmaarder. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Bij een ademanalyse blies hij 540 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding.

Alcoholcontrole

Den helder, woensdag 6 januari

Een twijfelachtige eer: binnen een jaar drie maal gepakt worden wegens het rijden onder invloed van alcohol en nog steeds je rijbewijs hebben. Op woensdagmorgen omstreeks 01.25 uur werd op de Jan Verfailleweg in Den Helder een 36-jarige man uit Wilnis gecontroleerd. De automobilist had alcohol gebruikt en blies 575 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk maximum en net een slok verwijderd van het invorderen van het rijbewijs (vanaf 575 ug/l). Bij controle bleek de man in maart 2009 al 370 ug/l en in juni 2009 310 ug/l geblazen te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Harddrugs

Hoorn, dinsdag 5 januari

Op dinsdagmiddag hield de politie een 27-jarige vrouw uit Hoorn aan wegens het in bezit hebben van harddrugs. In haar woning aan de Astronautenweg trof de politie 35 wikkels aan met speed (volgens de verklaring van verdachte). De vrouw werd na haar aanhouding voorverhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.