Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 06-01-2010

Woninginbreker aangehouden tijdens routinecontrole

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.00 uur op de
Haydnstraat tijdens een routinecontrole van een auto met vier
inzittenden een 19-jarige zwerver aangehouden die nog gezocht werd vanwege een woninginbraak. De bestuurder van de auto een 41-jarige Tilburger bleek geen rijbewijs te hebben. Hij heeft daarvoor een proces-verbaal gehad Geen van de vier inzittenden had een ID-bewijs bij zich, reden om ze allemaal aan te houden.

Tijdens de controle van de auto bleek dat een van de inzittenden, een 19-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, nog gezocht werd vanwege een woninginbraak in de Perosistraat in juli 2008. Daar werd door de technische recherche tijdens het sporenonderzoek DNA
aangetroffen, wat overeenkomt met dat van de verdachte. Een 25-jarige man uit Den Bosch en een 25-jarige Tilburger hebben alleen een bekeuring gehad voor het niet bij zich hebben van een
identiteitsbewijs.

Woninginbreker (15) aangehouden

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 20.20 uur op de Bellinistraat een 15-jarige jongen uit Tilburg aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een woninginbraak.

De politie ging ter plaatse na een melding van een alerte
buurtbewoner, die zag die vier jongens een poort vernielden die toegang gaf tot de tuin en achterzijde van een woning. De agenten die als eerste ter plaatse kwamen zagen vier knapen wegrennen. Daarvan kon er nog één worden achterhaald. Hij werd aangehouden. De andere daders renden weg in de richting van de Frans Lisztstraat. Er bleek
ingebroken te zijn in een woning aan de Bellinistraat. Er werden diverse braaksporen aangetroffen bij de poort, een deur en een dakraam. De bewoner kon nog niet aangeven of er iets gestolen was.

Vrouw (55) krijgt klap van woninginbreker

BERKEL-ENSCHOT: Een 55-jarige vrouw uit Berkel-Enschot heeft
dinsdagavond omstreeks 20.00 uur een klap in haar gezicht gehad van een woninginbreker. Zij zag op straat een hondje lopen, die ze herkende. Ze pakte het hondje op en liep daarmee naar een woning aan de Dokter Tombrocklaan waar het beestje thuishoort. Ze zag dat de voordeur op een kier stond, Plotseling kwam er een man naar buiten die haar een klap in gezicht gaf. Kort daarna kwamen nog twee mannen naar buiten. Het bleek te gaan om woninginbrekers. Ze renden weg in de richting van de school aan de Hazelaarlaan. In het pand bleek te zijn ingebroken.

Het slachtoffer verklaarde dat de drie daders donkere jassen droegen, alle drie met capuchon. De 54-jarige bewoner verklaarde dat de voordeur was open gebroken. De gehele woning was doorzocht. Er in elk geval geld en een spelcomputer gestolen. De politie heeft direct een uitgebreid onderzoek in de omgeving ingesteld. Er waren in verband met het donkere dagen offensief twee auto's aan het surveilleren, die samen met een noodhulp eenheid snel ter plaatse gingen. Er meldde zich nog een getuige die mogelijk twee van de drie inbrekers heeft zien lopen. Tijdens het nalopen van de mogelijke vluchtroute werden enkele zaken gevonden die afkomstig blijken te zijn van deze woninginbraak.

Wijkagent Goof van Bragt heeft vanmorgen aan de ouders van de Berkeloo een brief meegegeven. Daarin roept hij eventuele getuigen van de woninginbraak op te reageren. Er blijkt namelijk gisteravond in de school een ouderavond te zijn geweest. Mogelijk hebben ouders die naar de school liepen of daar vandaan kwamen de inbrekers gezien.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-01-2010 14:22 | © Regio Midden en West Brabant |