Gemeente Doetinchem

Persbericht, 6 januari 2010

Tigro Groen Doetinchem neemt vier mensen vanuit de bijstand in dienst:

Groenonderhoud industrieterrein Wijnbergen door ex-bijstandmensen

Ondanks het economisch slechte tij neemt Tigro groen Doetinchem vier mensen in dienst, die voorheen van een bijstandsuitkering moesten rondkomen. Het viertal krijgt woensdag 13 januari officieel hun arbeidscontract overhandigd door wethouder Otwin van Dijk.

De vier kersverse werknemers van het groenbedrijf gaan direct na ondertekening van het arbeidscontract officieel aan het werk. Zij krijgen de aanplant en het groenonderhoud van industrieterrein Wijnbergen als taak. Het viertal heeft gedurende het afgelopen half jaar reeds stage gelopen, om onder meer kennis te maken met het vak. Ook krijgen zij een passende opleiding tot groenvoorziener. Hiervoor wordt samengewerkt met AOC Oost.

Mogelijk uitbreiding
Speciaal voor deze taak (het groenonderhoud en parkmanagement op Wijnbergen) is Tigro Groen Doetinchem opgericht. Het bedrijf is een initiatief van Hoveniers- & groencentrum Eric Tichelhoven en Gronert Holding BV in Gaanderen. Door Gronert zal het nieuwe team worden aangestuurd. Als de werkwijze succesvol blijkt, wordt het team uitgebreid met nog eens vier mensen.

Goed voorbeeld doet volgen
De gemeente Doetinchem is blij met het initiatief van Tigro Groen. De gemeente hoopt dat andere bedrijven het initiatief volgen. Bij de gemeente zijn genoeg uitkeringsgerechtigden bekend, waarmee bedrijven heel veel kunnen. Wij hebben nooit niets voor bedrijven. Wij proberen altijd maatwerk te realiseren, zegt wethouder Otwin van Dijk. De wethouder is bovendien tevreden over het perspectief dat Tigro Groen deze voormalige uitkeringsgerechtigden biedt: Deze mensen hebben straks een diploma op zak en zijn klaar voor de volgende stap. Dat is toch hartstikke mooi?