Gemeente Middelburg

Nederland

Â
Valentin en zus Lorena met staatsecretaris Jet Bussemaker

Stichting Arduin is verkozen tot Sportiefste Zorginstelling van Nederland. Deze zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten mag een Cruyff Court bij hen in de buurt laten aanleggen. Dit werd vandaag in Madurodam bekendgemaakt door staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Carole Thate, directeur van de Johan Cruyff Foundation.

Stichting Arduin, met 700 cliënten verspreid over meerdere locaties in Zeeland, is gekozen uit de 141 zorginstellingen voor verstandelijk gehandicapten in Nederland. Het trapveldje wordt aangeboden door het ministerie van VWS en wordt ondersteund door de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Gehandicaptensport Nederland. Het is bedoeld om het sport- en beweegbeleid binnen deze zorginstelling verder te stimuleren en past binnen het beleid van het ministerie om de positieve effecten van sport ook te bewerkstelligen bij mensen met een handicap.

Jonge bewoners geven aftrap in Madurodam

Valentino en zijn zus Lorena, beiden met een verstandelijke beperking, zijn twee van de bewoners van Arduin. Zij gaven samen met staatssecretaris Jet Bussemaker en Carole Thate van de Johan Cruyff Foundation en in het bijzijn van wethouder Albert de Vries de symbolische aftrap voor de aanleg van het veldje. Dit deden zij door een balletje te trappen op het kleinste Cruyff Court ter wereld: in Madurodam.

Veldje van en voor de hele buurt

Het Cruyff Court zal in 2010 in Middelburg nabij de zorginstelling worden aangelegd. De aanleg gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente, die het initiatief financieel ondersteunt. Bewoners met een verstandelijke beperking zullen het veldje onderhouden.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl