Politie Brabant-Noord

06/01 Man aangehouden voor mishandeling en ernstige aanranding nieuwjaarsdag

Wanroij, 06-01-2010

- De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige inwoner van Cuijk in zijn woning aangehouden, die er van wordt verdacht op 01 januari jl. twee vrouwen op de Molenstraat zeer ernstig te hebben mishandeld en aangerand. Alert surveillerende agenten, die bekend waren met het incident op nieuwjaarsdag, troffen in een Cuijkse straat een beschadigde rode Opel Corsa aan. In opdracht van de officier van justitie werd de man, de tenaamgestelde van de auto, direct opgepakt. Hij is ondertussen in verzekering gesteld en wordt verhoord. De auto werd in beslag genomen.

De dader reed die vrijdag zijn slachtoffers vermoedelijk opzettelijk met zijn auto aan, voordat hij hen mishandelde. Omdat de vrouwen zich hevig bleven verzetten, staakte hij uiteindelijk zijn handelingen en ging er vandoor. De vrouwen liepen aanzienlijk letsel op.

Op de plaats van de aanranding bleven toen onderdelen van de auto achter. Inmiddels is uit technisch sporenonderzoek vast komen dat de in beslag genomen auto op de plaats delict is geweest.