Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-01-2010

Bikers houden winkeldief aan

BREDA: Dinsdag zagen politiebikers tegen 15.00 uur in de Robijnstraat een man fietsen met een winkelmandje van een supermarkt. Hij kwam vanuit de richting van het Brabantplein. De man werd door de agenten staande gehouden. Hij verklaarde geen geld meer te hebben voor een tasje en daarom nam hij het mandje mee. Hij zou het mandje later terugbrengen. De man werd verzocht mee te gaan naar de supermarkt omdat de agenten het vermoeden hadden dat de goederen gestolen waren. De fietser probeerde er vandoor te gaan, maar werd op de Beverweg in de kraag gevat. Bij navraag in de supermarkt bleek dat de man de goederen, ter waarde van 80,- had weggenomen. Hij gaf toe de diefstal te hebben gepleegd. De 35-jarige man is aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Twee notoire winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie betrapte dinsdag tegen het middaguur twee notoire dieven in de Bleekstraat. De twee werden door politieagenten
gecontroleerd, aangezien ze boodschappentassen bij zich hadden. Ze ontkenden dat de goederen van diefstal afkomstig waren. Navraag bij een drogisterij in de Eindstraat leerde dat de goederen, ter waarde van ruim 40,-, hier waren weggenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De 40-jarige man en 41-jarige man uit Breda zijn
aangehouden en in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie betrapt winkeldief

BREDA: Een politieman in burger betrapte dinsdag tegen het middaguur een winkeldief in een warenhuis aan de Karrestraat. Een man pakte een fles parfum uit het schap, liep naar een andere verdieping en verliet hier de winkel. Bij het afgaan van de detectiepoortjes liep de agent achter hem aan en hield de 42-jarige man uit Breda aan. Na verhoor is de verdachte met een au-dagvaarding in vrijheid gesteld. Namens het warenhuis is aangifte opgenomen.

Zes tips na oproepen in Opsporing Verzocht en Bureau Brabant

BREDA: De recherche van het politie district Breda heeft naar
aanleiding van de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant deze week zes tips binnen gekregen over de mishandeling van een 26-jarige vrouw uit Kaatsheuvel de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 mei jl. nabij de Molsparking / Kerkstraat te Breda. In de uitzending waren bewakingsbeelden te zien van de twee daders. Ook werd een compositietekening van een van de daders getoond. Het slachtoffer was met vriendinnen uitgeweest in Breda. Rond 04.30 uur liepen ze via de Grote Markt en Halsstraat naar de Kerkstraat omdat hun auto op de Molsparking stond. Onderweg werden ze vervelend benaderd door twee mannen. De zaak escaleerde waarna het slachtoffer door een van de mannen hard op haar gezicht werd geslagen. Haar linkeroog werd daarbij zwaar beschadigd door het glas van haar bril. De daders zijn gevlucht via de Achter de Lange Stallen naar de Keizerstraat.
Signalementen

dader 1 (de man die de zware klap uitdeelde)
blanke man
van ongeveer 25 jaar
hij is 180 tot 185 meter lang
en heeft een normaal tot slank postuur
kort, blond stekelhaar
en hij droeg die nacht en beige jas of bodywarmer
en een spijkerbroek

dader 2
De tweede dader is kleiner, namelijk
blanke man
ongeveer 25 jaar
normaal tot slank postuur
165 tot 170 meter
donker halflang stekelhaar met gel, aan de achterkant opgeschoren hij droeg een beige / bruine jas tot op de heupen
en een blauwe spijkerbroek
met zwarte schoenen

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 06-01-2010 17:22 | © Regio Midden en West Brabant |