Gemeente Waterland

06 januari 2010

Onvoldoende strooizout

In heel Nederland is er een tekort aan strooizout. Het strooizout dat nog voorhanden is, wordt landelijk gereserveerd voor Rijkswaterstaat en Provincies om de snelwegen en autosnelwegen zo lang mogelijk begaanbaar te houden. Binnen de gemeente Waterland worden de doorgaande we-gen (binnen de bebouwde kom) gestrooid door de firma B. van Haastere bv. Vanochtend heeft ook de gemeente Waterland een bericht gehad dat de firma B. van Haastere bv door zijn strooizout heen is.

Ook de gemeente Waterland zelf begint door haar de voorraad heen te raken. Om zo efficiënt mogelijk met de resterende hoeveelheid zout om te kunnen gaan hebben wij dit gemengd met zand. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we hiermee de rest van de week de doorgaande wegen en de gevaarlijke plaatsen strooien.

De gemeente verwacht begin volgende week weer strooizout geleverd te krijgen. Gezien de weersomstandigheden en de enorme vraag naar strooizout, dat eerst geleverd wordt aan Rijkswaterstaat en de provincies voor het hoofdwegennet, is dit echter niet zeker. Mocht het zout op zijn voordat er nieuw geleverd is dan gaan wij over op het strooien met zand om zo de doorgaande wegen enigszins begaanbaar te houden.

Blijft u dus voorzichtig! En houd er rekening mee dat zeker de wegen binnen de bebouwde kom glad kunnen zijn.

---