Ronald Mulder dwingt Vancouver juridisch af

06/01/2010 17:18

APPM Managementconsultants B.V.

Team APPM meent wel degelijk aanspraak te kunnen maken op een startbewijs op de 500 m tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver. Sportadvocaat Wil van Megen, die ook de DSB-ploeg juridisch heeft bijgestaan, laat dit vandaag namens Team APPM weten aan de KNSB.

"De KNSB richt haar pijlen op de ploegachtervolging, maar zal een team moeten samenstellen op basis van spelers die ook een individuele afstand rijden. De KNSB doet er verstandig aan om dat met de reeds geplaatste rijders te doen aangevuld met de 5000m rijder die het AKT2 wint. Andere rijders zijn door de ISU-regels uitgesloten. Daardoor heeft Ronald Mulder het alleenrecht om de Olympische 500m te rijden," aldus Van Megen.

De advocaat vraagt de KNSB per omgaande te reageren en duidelijkheid te verschaffen. Donderdag 7 januari vertrekt Ronald Mulder samen met APPM collega Lars Elgersma naar Japan om Nederland tijdens de WK Sprint te vertegenwoordigen. "Het voelt niet comfortabel dat ik nog niet het vertrouwen krijg van de KNSB om de 500m in Vancouver te rijden, " aldus Mulder. ''Daardoor ga ik niet onbelast naar Japan. Uiteraard probeer je je volledig op het wereldkampioenschap te concentreren, maar het zou de KNSB sieren als ze niet zolang draalt met het geven van duidelijkheid," aldus Mulder.





http://www.appm.nl