Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Tentoonstelling Hester van Eeghen Leather Design Prijs 2009

Van 6 januari tot en met 28 februari 2010 is in Tassenmuseum Hendrikje een expositie van de inzendingen voor de Hester van Eeghen Leather Design Prijs te zien.

De Stichting Leather Design organiseert elke twee jaar, in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje, een wedstrijd om ontwerpers die met leer werken, te stimuleren. Het thema van de wedstrijd richt zich op de historische collectie van het museum. Het thema is dit jaar Dine & Date.

De prijs
De winnaar van de Leather Design Prijs 2009, die voor de derde keer wordt uitgereikt, mag het ontwerp in een serie van 30 stuks laten produceren. Het is voor de ontwerper een kans om het gehele proces van ontwerp tot eindproduct te leren kennen.

In 2005 was het thema: het dier in de tas. De prijs werd uitgereikt aan Els den Hartog voor haar vlindertas. In 2007 maakte Judith van der Meer het winnende ontwerp van een reistas.

De jury
Vier deskundigen, uit de leerindustrie en de museumwereld, zullen onder leiding van Hester van Eeghen de inzendingen beoordelen op originaliteit, themaverwerking, vakbekwaamheid en produceerbaarheid. Op 28 januari 2010 wordt bekend gemaakt wie de winnaar is.

Stichting Leather Design
De Stichting Leather Design is een initiatief van Hester van Eeghen en heeft als doel de kennis van het leerambacht in Nederland te behouden. Als tassenontwerper wil ze het uitstervende leervak in Nederland stimuleren en jong talent een kans geven. De stichting wil ontwerpers en uitvoerders van het leerambacht samen brengen zodat kennis wordt overgedragen.

Ter gelegenheid van haar tien- en twintigjarig jubileum als ontwerper zijn unieke tassen van haar bij Sotheby's Amsterdam geveild. De gehele opbrengst van deze veilingen kwam ten goede aan de stichting.

Adres en openingstijden
Tassenmuseum Hendrikje
Herengracht 573
1017 CD Amsterdam
T: 020-5246452
E: info@tassenmuseum.nl
www.tassenmuseum.nl

Het museum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur. Het museum is gesloten op 1januari, 30 april en 25 december