Dienstenbond CNV

Nieuws

5 januari 2010

Verlenging looptijd Sociaal Plan UVIT

UVIT zegt het huidige Sociaal Plan op en wil het vervolgens verlengen van 1 april 2010 tot 1 september 2010 om daarna een nieuw plan dat met ons wordt afgesproken in te laten gaan. CNV Dienstenbond had liever gezien dat het huidige plan verlengd zou worden tot 1 april 2011.

De vakorganisaties spraken in 2007 met Univé-VGZ-IZA-Trias een Sociaal Plan af. Dit Sociaal Plan had een looptijd tot 1 april 2009 en is stilzwijgend voor een jaar verlengd tot 1 april 2010. UVIT wil het Sociaal Plan niet nog een keer voor een vol jaar stilzwijgend verlengen, maar wil een kortere looptijd van vijf maanden.

Waarom zegt UVIT het Sociaal Plan op?
De werkgever voert als eerste reden voor het opzeggen van het Sociaal Plan aan dat de grote verhuisbewegingen achter de rug zijn en dat vrijwel alle medewerkers een statusbepalend gesprek hebben gehad. Als tweede reden voert UVIT aan dat de Raad van Bestuur heeft aangekondigd dat de voorbereidingen zijn gestart om op termijn te komen tot een nieuwe business architectuur. Volgens het management gaat de organisatie hierdoor een volgende fase in, waarbij het oude Sociaal plan niet meer toereikend is.

Nieuwe koers, nieuw Sociaal Plan
Vervolgens wil UVIT in januari of februari met CNV Dienstenbond gaan onderhandelen over een nieuw Sociaal Plan. In deze periode verwacht de werkgever meer duidelijkheid te hebben over de koers die ze gaan varen. Uitgangspunt van de werkgever is dat het nieuwe Sociaal Plan nauw aansluit bij de organisatieontwikkelingen die op stapel staan. UVIT wil graag dat dit nieuwe Sociaal Plan ingaat op 1 september 2010, direct na afloop van het oude verlengde Sociaal Plan. De verlenging van het huidige SP met slechts vijf maanden kan alleen met toestemming van de vakorganisaties, dus wij willen wel uw mening hierover polsen.

Inzet CNV Dienstenbond
De inzet van CNV Dienstenbond was om het Sociaal Plan weer met een jaar te verlengen. Ten eerste, omdat nog niet alle medewerkers een statusbepalend gesprek hebben gehad. Ten tweede, omdat de CNV graag eerst meer duidelijkheid over de te voeren UVIT-strategie wil. Ten derde, omdat UVIT gebaat is bij een rustige periode na alle verwikkelingen de laatste jaren.

Reacties
Namens de CNV Dienstenbond zou ik graag voor 9 januari van u vernemen wat u van bovenstaande ontwikkelingen vindt, zodat we ons gefundeerd in kunnen zetten voor uw belangen. Uw reacties, meningen en oplossingen kunt u mailen naar eindhoven@remove-this.cnvdibo.nl Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Arjan Baselmans, a.baselmans@remove-this.cnvdibo.nl, tel: 040-2116674