Gemeente Lansingerland

Vrijwilligersprijzen uitgereikt bij nieuwjaarsreceptie
De nieuwsjaarsreceptie van de gemeente Lansingerland vond op vier januari in winterse sferen plaats. De talrijke bezoekers werden in Bleiswijk met vuurkorven een warm welkom geheten.

Burgemeester Ewald van Vliet sprak zijn traditionele nieuwjaarsrede uit, waarin hij onder meer inging op de wat sombere financiële situatie van onze gemeente.Hij zag echter ook lichtpuntjes, zoals de ruime belangstelling voor vestiging op onze bedrijfsterreinen, de opening van het nieuwe zwembad de Windas en de inzet van de vele vrijwilligers. âDe samenleving wordt niet beter van mopperen maar wel van de schouders ergens onder zetten.â

Â

Voor nieuwjaarstoespraak van de burgemeester klik dan hier of de link onderaan het artikel

Â

nieuwjaarsreceptie

Â

Â

Ewald van Vliet spreekt nieuwjaarstoespraak uit

Â

Vrijwilligersorganisatie van het jaar

Na afloop van zijn toespraak reikte hij de vrijwilligersprijzen 2009 uit. Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2009 is geworden: Stichting Musische vorming Bergschenhoek. Met een grote groep vrijwilligers zorgt deze stichting ervoor dat alle kinderen uit de kern Bergschenhoek met kunst en cultuur in aanraking komen, waarbij ze elke keer weer enthousiast meedoen. Elk jaar verzorgt de stichting drie voorstellingen op de basisscholen in Bergschenhoek. Daarnaast organiseren de vrijwilligers elke september een straattheater. De jury prees met name de jarenlange inzet van de vele vrijwilligers en het vermogen van de stichting om elk jaar weer voldoende vrijwilligers te werven voor de diverse activiteiten, want het bestand rouleert jaarlijks.

Â

Vrijwilligerorganisatie 2009

Â

Vrijwilliger van het jaar

Vrijwilliger van het jaar 2009 is de heer Karel Neelis uit Berkel en Rodenrijs. Karel Neelis werkt als vrijwillige buurtwachter in de Weidebuurt in zijn woonplaats. Hij is tevens oprichter en trekker van het buurttoezicht. Neelis is daartoe gekomen door de vele inbraken in zijn buurt. Hij is niet alleen oprichter van het buurtoezicht maar praat met mensen, regelt alles, zorgt voor afstemming, motiveert, legt verbindingen tussen de verschillende groepen en patrouilleert. De jeugd noemt hem âhet opperhoofd met de kaplaarzenâ. De jury heeft heel veel waardering voor dit vernieuwende initiatief van Karel Neelis en voor wat hij in een jaar tijd heeft bereikt. Sinds de oprichting van de buurtwacht is de leefbaarheid is toegenomen, de buurt is weer netjes, er wordt minder gesloopt en men praat met elkaar. De communicatie tussen politie, gemeente en jongeren is daarbij verbeterd en vandalisme in de wijk is met 80% afgenomen.

Â

Vrijilligerprijs 2009

Te downloaden:

* Nieuwjaarstoespraak 2010 Burgemeester Ewald van Vliet.pdf (89,52 KB)