Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group neemt Batavus-distributeur in Duitsland over

Heerenveen (Nederland), 6 januari 2010 - Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Bäumker & Co. GmbH ("Bäumker"). Bäumker is een handelsonderneming in fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en is gevestigd te Rheine, Duitsland, en is onder andere distributeur voor Batavus in Duitsland. Bäumker opereert via een regionaal netwerk van dealers, voornamelijk in Noord- en Midden Duitsland. Accell Group zal de acquisitie financieren uit eigen middelen en consolidatie zal plaatsvinden vanaf januari 2010. Het huidige management van Bäumker zal na overname aanblijven.

René Takens, CEO van Accell Group: "Bäumker is een sterke speler in de markt voor fietsen en fietsonderdelen in Nordrhein-Westfalen. Door het verwerven van deze distributeur zal Batavus in staat zijn om - naast de bestaande verkopen van Bäumker - haar commerciële activiteiten uit te breiden in Duitsland, die complementair zijn aan de bestaande verkoopkanalen van Accell Group. Ook voor de verkoop van elektrische fietsen biedt dit meer mogelijkheden".

Bäumker (www.baeumker-bikes.de) levert fietsen en fietsonderdelen aan de gespecialiseerde fietsvakhandel. Sinds haar oprichting in 1931, heeft het bedrijf een sterke reputatie opgebouwd als een betrouwbare en gerespecteerde leverancier. Bäumker heeft circa 35 medewerkers en boekte een omzet van circa ¤ 10 miljoen in 2008 met een bescheiden winstniveau.

/ / / / / / /

Profiel Accell Group N.V.

Accell Group is een internationale groep van ondernemingen die actief is in het ontwerp, de ontwikkeling, productie, marketing en verkoop van innovatieve en kwalitatief hoogwaardige fietsen, fietsonderdelen en -accessoires en fitnessapparatuur. De merken van Accell Group hebben voor consumenten een herkenbare toegevoegde waarde, waarbij de lange traditie in hun respectievelijke markten vaak een belangrijke rol speelt. Met bekende merknamen als Batavus, Bremshey, Ghost, Hai, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Loekie, Mercier, Redline, Sparta, Staiger, Tunturi, Winora en XLC hebben de ondernemingen sterke posities in de midden- en hogere segmenten van de markt. De verkoop aan consumenten vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde vakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland, Finland, Frankrijk en Hongarije. De kernmarkten zijn Nederland (45% van de omzet), Duitsland (25%) en Frankrijk (9%). EU landen, waaronder België, Denemarken, Finland, Oostenrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk nemen 14% voor hun rekening. De overige 7% van de omzet komt uit landen buiten de EU, waaronder Zwitserland, de Verenigde Staten en Canada.

Accell Group is in Europa marktleider op de fietsenmarkt en bevindt zich in de top van de markt voor 'home use' fitnessapparatuur. De omzet bedraagt in 2008 ¤ 538,0 miljoen en de nettowinst ¤ 28,6 miljoen. De aandelen Accell Group worden verhandeld op NYSE Euronext in Amsterdam (ACCEL).