Ingezonden persbericht


LaCie introduceert nieuwe USB-'sleutels' met Wuala online opslag


· Tot 30 MB/s dataoverdrachtsnelheid in een USB 2.0-flashsleutel
· Waterdicht en robuust metalen ontwerp
· 4 GB extra online opslag bij Wuala gedurende twee jaar

PARIJS, 6 januari 2010 - LaCie introduceert de LaCie CooKey en LaCie WhizKey. 5.5 Designers ontwierp de nieuwe USB-flashsleutels naar het voorbeeld van de prijswinnende LaCie iamaKey. Deze USB-sleutel viel onlangs in de prijzen bij de internationaal erkende designcompetitie Observeur du Design voor 2010.

LaCie, die als eerste het sleuteldesign gebruikte voor USB-flashsleutels, presenteert nu twee nieuwe unieke ontwerpen. De LaCie CooKey en de LaCie WhizKey zijn uit robuust materiaal vervaardigd, waardoor ze sterk en betrouwbaar zijn. Bovendien is de GOLD SIP-verbinding op de USB-sleutels zowel waterdicht als krasbestendig. Dat maakt de sleutels tot de dunste en duurzaamste flashdrives op de markt.

De LaCie CooKey en de LaCie WhizKey bieden meer dan alleen duurzaamheid en tot 32 GB opslagruimte. Ze staan garant voor een complete opslagervaring door hun geïntegreerde optie voor 4 GB online opslag via Wuala. Wanneer gebruikers de sleutel in de USB-poort van een met internet verbonden apparaat pluggen, maakt deze automatisch een online bestandsback-up.

Wuala, een zusterbedrijf van LaCie, biedt een innovatieve online opslagservice. Hiermee kunnen gebruikers veilig bestanden opslaan, back-uppen, delen en bekijken, waar ze ook zijn. Dit is slechts een kwestie van de bestanden uploaden en de privacyinstellingen voor de gedeelde mappen selecteren. Vervolgens hebben familie, vrienden en collega's exclusief toegang tot deze bestanden. Wuala is ontworpen om ultieme veiligheid te bieden. Daarom ondergaan de opgeslagen bestanden een speciale encryptieprocedure en worden ze op verschillende locaties in de Wuala-cloud opgeslagen. Dit betekent dat niemand, zelfs niet Wuala-medewerkers, toegang heeft tot de bestanden of wachtwoorden. Gebruikers kunnen er dus zeker van zijn dat al hun gegevens veilig opgeslagen en makkelijk op te vragen zijn.

LaCie biedt nu tot 4 GB opslagruimte voor twee jaar op alle LaCie-flashsleutels. Daarnaast biedt LaCie bij al zijn harddiskstorageproducten een jaar lang 10 GB opslagruimte bij Wuala. Hierdoor profiteren klanten van nog meer opslagruimte en een veiliger en makkelijker manier om digitale gegevens te back-uppen en op te slaan. Degenen die behoefte hebben aan nog meer gigabytes bij Wuala, kunnen extra opslagruimte kopen of zonder extra kosten lokale opslagruimte inruilen. Dit is een van de nieuwste mogelijkheden die Wuala biedt. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld 50 GB van hun computercapaciteit inruilen voor 50 GB aan online opslagruimte bij Wuala.

"We zijn verheugd om te zien dat LaCie de LaCie CooKey en de LaCie WhizKey toevoegt aan zijn groeiende aanbod van opslagoplossingen. De sleutels voorzien klanten via Wuala van extra gigabytes aan online capaciteit. Daardoor profiteren ze van een toegankelijke en veilige off-site opslag", zegt Minh Le, Marketing Director bij LaCie. "Dankzij Wuala kan ik in een oogwenk een back-up maken van mijn meeste waardevolle gegevens en deze delen met familie en vrienden."

Voor meer informatie over Wuala: www.wuala.com.

Verkrijgbaarheid
De LaCie CooKey en LaCie WhizKey zijn in 4 GB-, 8 GB- en 16 GB-versies verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Reseller+ en de LaCie Corner, voor een adviesprijs vanaf 18,90 euro (inclusief btw). Meer informatie is te vinden op www.lacie.com.

Over Wuala
Wuala is een innovatieve online storageoplossing waarmee gebruikers beveiligd bestanden kunnen opslaan en back-uppen. Ze hebben vanaf elke computer met internetverbinding toegang tot opgeslagen bestanden. Ook kunnen ze hun online opgeslagen bestanden eenvoudig delen met vrienden, familie en collega's. Wuala is gebaseerd op een revolutionaire technologie die getest is op het ETH Zürich (Swiss Federal Institute of Technology in Zürich). Gebruikers krijgen in eerste instantie 1 GB opslagruimte. Deze kunnen ze naar wens uitbreiden door vrije opslagcapaciteit van hun harde schijf in te ruilen voor online opslagcapaciteit of door extra opslagruimte te kopen. Alle online opgeslagen bestanden zijn versleuteld via de gebruikerscomputer, waardoor gebruikers per bestand en per map hun voorkeuren kunnen instellen. LaCie heeft Wuala in 2009 overgenomen. Voor meer informatie: www.wuala.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images/index.htm?id=10016



Ingezonden persbericht