Ingezonden persbericht


Dimension Data ondersteunt 's werelds grootste voetbalevenement met IT-diensten

Bedrijf voorziet stadions in Zuid-Afrika van geavanceerde IT-infrastructuur

Barneveld, 6 januari 2010 - Dimension Data ondersteunt 's werelds grootste voetbalevenement van 2010 in Zuid-Afrika met zijn IT-expertise en IT-integratieoplossingen. Zo voorziet het bedrijf de voetbalstadions van een uiterst geavanceerde en intelligente communicatie-infrastructuur. De divisie van Dimension Data in de regio Middle East and Africa (MEA) heeft hiermee al vijf stadions uitgerust.

Dimension Data MEA is de Master Systems Integrator for ICT Systems bij het Green Point Stadium in Kaapstad en bij het Nelson Mandela Bay Stadium in Port Elizabeth. Hier dient Dimension Data als enig aanspreekpunt voor het leveren van 85 procent van de IT-oplossingen. Dit zorgt voor bedrijfsontwikkeling en creëert banen. Dimension Data heeft geïntegreerde oplossingen geleverd voor telefonie-, video- en datacommunicatie, automatische systemen (zoals voor verwarming, ventilatie en airco) en fysieke beveiliging bij toegangscontrole en bewaking. Dimension Data is eveneens betrokken bij het faciliteren van de IT-infrastructuur in het Moses Mabhida Stadium (Durban), het Loftus Versveld Stadium (Pretoria), het Vodacom Park Stadium (Bloemfontein) en het Orlando Stadium (Soweto).

"Het is onze visie om grote dingen mogelijk te maken voor zowel Zuid-Afrika als de wereldwijde voetbalgemeenschap. Dit doen we door ons op te stellen als een betrokken partner en door de beste oplossingen te leveren voor een gigantisch evenement als dit", zegt Alpheus Mangale, COO MEA van Dimension Data. "Het evenement functioneert als een katalysator voor grootschalige investeringen in zuidelijk Afrika. De voornaamste projecten zijn van toepassing op de voetbalstadions. Deze zijn gebouwd volgens de nieuwste 'intelligente' technieken en zijn duurzaam op economisch en maatschappelijk vlak."

Dimension Data was in 2003 nauw betrokken bij het leveren van technologische oplossingen voor de Cricket World Cup in Zuid-Afrika, waardoor het bedrijf reeds uitgebreide ervaring heeft met een groot sportevenement daar. Deze expertise combineert Dimension Data met een wereldwijd netwerk en uitgebreide integratievaardigheden.

"Met het cricketevenement hebben we de basis gelegd voor een visie over hoe we kunnen bijdragen om het voetbalevenement van 2010 te laten uitgroeien tot het grootste Afrikaanse sportevenement ooit", zegt Mangale. "De ICT-oplossingen in de stadions zijn uiterst gedetailleerd. Deze details maken het mogelijk om oplossingen te ontwikkelen, die in lijn zijn met de nieuwste wereldwijde aanpak voor het realiseren van IT-infrastructuren en Converged Real Estate. Met deze aanpak kunnen we intelligente gebouwen en stadions bouwen op basis van één redundante IP-backbone. Deze ondersteunt verschillende oplossingen, variërend van IT-omgevingen en IT-beveiligingsomgevingen tot en met Building Automation-oplossingen."

"De eisen die worden gesteld aan de IT-serviceproviders zijn hoog. Technologie speelt bij wereldwijde evenementen een belangrijke rol. Het toernooi vormt de kern van onze technologische strategie voor 2010. Als middelpunt van het gebeuren zullen de stadions veel aandacht trekken. We menen dat ICT een doorslaggevende rol speelt om het toernooi tot een succes te maken voor kijkers wereldwijd", aldus Mangale.

###
Over Dimension Data
Dimension Data plc. (LSE: DDT) is een gespecialiseerde leverancier van IT-diensten en -oplossingen waarmee klanten hun IT-infrastructuur kunnen ontwikkelen, bouwen, ondersteunen en beheren. Het bedrijf combineert expertise in technologieën voor netwerken, convergente communicatie, beveiliging, datacenters, storage, Microsoft en contactcenters met vaardigheden op het gebied van consultancy, integratie en managed services. Hiermee biedt Dimension Data klanten op maat gemaakte oplossingen. Voor meer informatie: www.dimensiondata.com/nl.