ADO Den Haag

ADO Den Haag kiest voor ander technisch beleid

ADO Den Haag gaat het technisch beleid de komende tijd op een andere manier vormgeven. Dat hebben directie en Raad van Commissarissen vandaag bekend gemaakt.

Voor de rest van het lopende seizoen zijn de taken van de onlangs ontslagen technisch directeur André Wetzel verdeeld.

Hoofdtrainer Raymond Atteveld was al primair verantwoordelijk voor het eerste elftal. Daar komt nu bij dat hij de aansturing van de scouting op zich zal nemen. Het is uiteindelijk de hoofdtrainer, die dagelijks met zijn selectie werkt, die het beste kan bepalen welke nieuw aan te trekken spelers een versterking voor zijn selectie betekenen. Verder zal in de scouting meer gebruik worden gemaakt van oud-spelers en oud-trainers, in binnen- en buitenland.

Henk Jagersma, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "We maken met dit besluit over de nieuwe invulling van het technisch beleid niet alleen gebruik van de kennis en kunde binnen de organisatie, maar kijken ook nadrukkelijk naar mensen met een ADO-hart, die ons van buiten de organisatie van advies kunnen voorzien."

Directievoorzitter Dick Vierling zal de komende periode rechtstreeks leiding geven aan het team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van plannen voor het verder professionaliseren van de jeugdopleiding.

Henk Jagersma: "De jeugdopleiding van ADO Den Haag is onze bakermat. Daar worden de nieuwe Elia's geboren. Het is goed dat de directievoorzitter zelf leiding gaat geven aan het proces om onze jeugdopleiding nog beter te maken. De jeugdopleiding is uiteindelijk onze levensader."


------------