Ingezonden persbericht


Ontdek de Benelux met Garmin TOPO Benelux!

Wandelkaart op basis van gegevens van topografische en geografische instanties

Houten, 6 januari 2010 - Garmin (Nederland) presenteert de nieuwe topografische kaart: TOPO Benelux. Met deze kaart in een compatibel Garmin GPS-toestel kan er zorgeloos gewandeld worden in België, Nederland en Luxemburg. Ook kan het toestel een route berekenen naar iedere gewenste plek op de kaart, via wegen, fiets- en wandelpaden. Verdwalen in de Benelux is er met Garmin niet meer bij.

030109_ROD_0700_klein
"Wandelaars hoeven vanaf nu met maar één kaart op pad in heel Nederland, België en Luxemburg," zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland). "Op het scherm van hun Garmin GPS-toestel zien zij exact waar zij zijn en wat er zich om hen heen bevindt. Deze informatie wordt helder op het scherm weergegeven. Ideaal voor iedereen die lekker buiten op pad wil."

TOPO Benelux wordt in het interne kaartgeheugen van een compatibel Garmin GPS-toestel geplaatst. Daarna geeft het toestel precies weer waar de gebruiker zich bevindt, bijvoorbeeld op een wandelpad in een bos of langs de oever van de rivier. Ook ziet hij precies dat hij in een loofbos loopt en dat hij bijna bij een uitgestrekte zandverstuiving komt. Deze informatie is gebaseerd op de gegevens van diverse topografische en geografische instanties in de Benelux** en wordt helder op het scherm weergegeven door middel van kleuren of symbolen. Ook kan een hoogteprofiel van de route opgevraagd worden.

Dakota20_topobenelux_klein
Remco Flikweert voegt verder nog toe: "Met Topo Benelux wordt het gebruik van een GPS-toestel tijdens het wandelen nog eenvoudiger dan voorheen. Het toestel kan namelijk niet alleen zien waar de gebruiker zich bevindt, maar kan, indien gewenst, een route berekenen naar een gewenste plek. De wandelaar kiest een bestemming op de kaart en het toestel wijst de weg erheen, via landweggetjes en fiets- en wandelpaden. Op het scherm ziet de gebruiker aan de hand van pijlen, waar hij af moet slaan en zoeken naar de juiste afslag is dus niet meer nodig. Bevindt hij zich niet op een pad of weg? Dan wijst het toestel vanaf de huidige positie in een rechte lijn naar de dichtstbijzijnde weg of pad."

nuvi550_met_topobenelux_klein
De nieuwe wandel- en fietskaart van de Benelux is compatibel met de meeste outdoor en automotive toestellen van Garmin. De enige voorwaarde is dat zij zijn voorzien van een intern cartografiegeheugen. Gebruikers van onder andere de Oregon, Dakota en Nüvi hebben hierdoor nog meer plezier van hun toestel.

Topo Benelux is vanaf nu voor 119 euro verkrijgbaar op DVD. Inclusief MapSource, het volledige hulpmiddel voor het beheren van Garmin GPS-systemen.

** Topo Benelux is gebaseerd op gegevens van het Belgisch National Geografisch Instituut (NGI), de Luxemburgse Administration du Cadastre et de la Topographie (ACT) en de Topografische Dienst Nederland (TDN).

Garmin
Garmin is wereldwijd marktleider* op het gebied van kwalitatief hoogwaardige navigatieapparatuur voor automotive, maritieme, outdoor en fitness doeleinden. Garmin (Nederland), onderdeel van Sailtron, is exclusief verantwoordelijk voor het importeren en distribueren van de Garmin navigatiesystemen in Nederland, via een uitgebreid netwerk van verkooppunten. Voor meer informatie: www.garmin.nl.

*Bron: rapport van onderzoeksbureau Canalys, gepubliceerd in maart 2009.



Ingezonden persbericht