Gemeente Tilburg

Nummer
2010004BW
Datum
6 januari 2009

Bezetting MIDI Theater op acceptabel niveau
7.200 bezoekers in september, oktober en november

De bezoekersaantallen voor MIDI Theater zitten in een stijgende lijn. In de maanden september tot en met november stond er gemiddeld één voorstelling per week geprogrammeerd. Daarnaast is de zaal negentien dagen gebruikt geweest voor (commerciële) verhuringen en besloten bijeenkomsten. Ook het MIDI -café is gedurende deze periode op regelmatige basis verhuurd. In totaal heeft MIDI in deze drie maanden ongeveer 7200 bezoekers mogen verwelkomen.
Een acceptabel aantal voor een nieuw theater in opbouw vindt wethouder Ton Horn (Cultuur): "De voorgeschiedenis speelt het MIDI parten. Er is veel negatieve publiciteit geweest en je merkt dat het publiek enigszins afwachtend is. Toch zien dat we het aantal bezoekers stijgt en dat de verhuringen toenemen."
De bezoekers en artiesten van de repetitieruimten zijn niet meegnomen in bezoekersaantallen.
Programmering
Theaters Tilburg is per 1 januari 2010 voor twee jaar de exploitant van het MIDI Theater. Hier heeft de raad op 12 oktober 2009 mee ingestemd. Theaters Tilburg had toen ook de opdracht gekregen om het zaakwaarnemerschap voor de resterende periode (september tot en met december 2009) op zich te nemen.
September begon met twee uitverkochte voorstellingen 'Showboat' van de Zuid Nederlandse Operette Spelers (ZNOS). Met het muzikale cabaretprogramma 'Middelbare Meiden' (171 bezoekers) op 28 november werd de programmering van de eerste drie maanden afgesloten.
De periode na november wordt volgens Theaters Tilburg ook als positief beoordeeld: "In december hadden we verschillende televisieopnamen in MIDI. Omroep Brabant heeft een special opgenomen en RTL4's My name is Michael is hier opgenomen. In januari komt RTL4 terug. Daarnaast hebben heeft kinderkoor TIKIKO drie keer op de planken gestaan en heeft Mundial een drietal activiteiten georganiseerd. We hebben ook eigen programmering gehad. In december komen we uit op een kleine 3000 bezoekers. In januari zijn we gestart met een uitverkocht nieuwjaarsfeest voor 900 gasten," aldus MIDI manager Joost Veuger. Het nieuwe jaar ziet hij positief: "De laatste maanden laten zien dat MIDI alle kans van slagen heeft, dat gaan we met elkaar komend jaar verder uitbouwen. Inmiddels zijn er voor komend seizoen al weer 80 nieuwe theatervoorstellingen geprogrammeerd." Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.