Oranjewoud



-PERSBERICHT-

Alles in huis voor ontwikkeling milieustraat

Heerenveen, 5 januari 2010 - Voor afvalverwerking was Vught tot voor kort afhankelijk van drie verschillende bedrijven en dat zag de gemeente graag anders. Per januari 2010 beschikt Vught daarom over een volwaardige eigen milieustraat mét kringloopwinkel. Oranjewoud kreeg de uitdaging om in de afgelopen negen maanden een milieustraat te ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen, bleek het een groot voordeel dat Oranjewoud alle benodigde disciplines in huis heeft.
Van ontwerp tot en met realisatie, van aanpassingen in het bestemmingsplan tot bodemonderzoeken en het regelen van alle benodigde vergunningen: Oranjewoud heeft alle facetten van het ontwikkelen van milieustraten in de vingers. Het lukt daarom - ondanks de tijdsdruk - om in Vught de inrichting van de milieustraat in het nieuwe jaar operationeel te hebben; ook door de goede medewerking van ambtenaren van gemeente en provincie.
Door verantwoordelijkheid voor het hele proces is de opgedane kennis in het ontwerptraject efficiënt ingezet in de uitvoering. Op basis van het vaststellen van de kwaliteit van de bodem en de verhardingen heeft Oranjewoud bovendien een hergebruikplan voor de voormalige stortplaats opgesteld en geadviseerd over bodembescherming en bedrijfsriolering. Tevens heeft het projectteam de ontheffingen geregeld (naast alle vergunningen), een duurzaamheidscan uitgevoerd en juridische (contract)ondersteuning geboden.
Op woensdag 6 januari opent wethouder Ben Brands de milieustraat.
---