Recordaantal bezoekers voor Kasteel de Haar in 2009


HAARZUILENS, 20100106 -- Het jaar 2009 was voor Kasteel de haar een succesvol jaar. Voor het eerst mocht het kasteel meer dan 200.000 (205.130) bezoekers ontvangen, een record aantal!

Het succes is aan vele nieuwe initiatieven te danken. Zo is Kasteel de Haar in 2009 weer acceptant van de museumkaart geworden en heeft het haar eerste eigen Zomerfestival gehouden met ruim 10.000 bezoekers bij de eerste editie. De eetzaal van de Baronale familie Van Zuylen was tijdelijk buiten gebruik door restauratie werkzaamheden, maar na een geslaagde restauratie is deze ruimte weer toegevoegd aan de rondleiding. De entree van Kasteel de Haar is vernieuwd en daarbij hebben we een compleet ingerichte souvenirwinkel gekregen die 7 dagen in de week geopend is voor tal van leuke souvenirs en cadeautjes.

Restauratie
Kasteel de Haar is een Rijksmonument dat behouden moet worden voor de toekomst. Daarom wordt er een omvangrijke restauratie uitgevoerd aan het gehele gebouw, park en tuinen. De steigers aan de buitenzijde van het kasteel zijn inmiddels verdwenen en de rood wit geschilderde luiken zijn weer prachtig te zien. In het park zijn o.a. de Rozentuin en Buxusparterre in oude luister hersteld. Komend jaar zullen er herstelwerkzaamheden aan de binnenzijde van het kasteel plaatsvinden en zal er een start gemaakt worden met de restauratie van de Romeinse tuin. De restauratie zal eind 2010 voltooid zijn. Het kasteel en park zijn gedurende de restauratie gewoon te bezoeken.

Komend jaar
In 2010 zal Kasteel de Haar weer tal van leuke activiteiten organiseren als een vroege vogel rondleiding met een boeren ontbijt in april, een iconografie lezing in mei en een gezinskaart introduceren. Met de gezinskaart kunt u voor een vast gereduceerd bedrag het kasteel en park bezoeken met het hele gezin. Ook zal op 20 juni het Zomerfestival terugkeren met een verrassend programma. Kijk voor onze activiteiten en actuele openingstijden op onze website www.kasteeldehaar.nl.





Ingezonden persbericht