NEN 4400-1 certificering voor Neomax


Extra zekerheid voor klanten en werknemers met onafhankelijk betrouwbaarheidskeurmerk

ALMERE, 20100106 -- Neomax, IT-detacheerder op het gebied van beheer, support en infrastructuur, heeft de NEN 4400-1 certificering behaald. Deze certificering wordt uitgegeven door de Stichting Normering Arbeid (SNA) en is een hoogwaardig en onafhankelijk betrouwbaarheidskeurmerk voor alle ondernemingen die arbeidskrachten ter beschikking stellen en voor (onder)aannemers van werk. De norm stelt eisen met betrekking tot de afdracht van belastingen en sociale premies en het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland.

Klanten van Neomax zijn middels deze certificering beschermd tegen claims die kunnen voortvloeien uit inleners-en ketenaansprakelijkheid voor niet afgedragen loonheffingen en omzetbelasting. En voor hoge boetes voor het werken met mensen die niet gerechtigd zijn om in Nederland te werken of van wie de identiteit niet of onjuist is vastgelegd.

De NEN 4400-1 certificering garandeert dat Neomax haar administratie op orde heeft en tijdig voldoende loonheffingen en/of omzetbelasting afdraagt. Ook verzekert de NEN 4400-1 certificering dat de medewerkers van Neomax, gerechtigd zijn om in Nederland arbeid te verrichten. De Stichting Normering Arbeid (SNA) heeft als onderdeel van de audit delen van de personeelsadministratie, loonadministratie en financiële administratie van Neomax gecontroleerd.

Stephan Bosman, Commercieel Directeur van Neomax over de certificering: "Onze klanten stellen terecht steeds hogere kwaliteitseisen aan onze dienstverlening. Om uiting te geven aan ons kwaliteitsbewustzijn en om onze klanten zekerheid te geven dat zij met een betrouwbare partij werken, vonden wij het heel belangrijk deze certificering te behalen. Daarom hebben wij besloten om over te gaan tot een audit door de Stichting Normering Arbeid. Deze certificering is een extra garantie voor onze klanten, zodat zij weten dat zij zaken doen met een betrouwbare partij die zorg draagt voor een kwalitatief hoge dienstverlening en die staat voor goed werkgeverschap. Bovendien zijn wij er ook van overtuigd dat getalenteerde mensen eerder kiezen voor een gecertificeerde werkgever."





Ingezonden persbericht